Cinsiyet fark etmeksizin erkek veya kadınların özen gösterdiği elmacık kemikleri, bazen istenilen formlardan uzak bir görünüme sahip olabilmektedir. Yanağın üst kısmında bulunan kemik, çeşitli işlemler ile birlikte ideal görünüme kavuşturulabilmektedir. Elmacık kemiği, kimi insanlarda belirgin olmamakta ve dolayısıyla yuvarlak hatlı bir görünüme neden olabilmektedir.

Kişinin bu durumdan rahatsızlık duyması da beraberinde özgüven kaybı gibi psikolojik sorunlara da yol açabilmektedir. Bütün bu nedenlerden ötürü elmacık dolgusu işlemi gibi estetik operasyonları son yıllarda en çok talep gören yöntemlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Elmacık dolgusu ile yüz bölgesindeki ifadeler daha belirgin olmakla birlikte estetiksel açıdan harika bir görünüme kavuşulabilmektedir.

Elmacık Dolgusu Nedir?

Elmacık dolgusu, yanakların üst bölgesindeki elmacık kemiklerinin ideal hacme ulaştırılmasını sağlayan bir estetik yöntemidir. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleriyle gerçekleştirilen bu işlem ile birlikte yüz bölgesine dolgunluk kazandırılmaktadır. Böylelikle genel olarak yüz hatlarının daha belirgin olmasını sağlayan elmacık dolgusu işlemi, ilgili bölgede lifting etkisi de yaratmaktadır. Yüz bölgesindeki yuvarlak veya oval görünümler, elmacık dolgusu operasyonu sayesinde “V” şeklindeki ideal forma dönüştürülebilmektedir.

Elmacık kemiği dolgusu adı verilen işlem, son derece pratik ve otoritelerce kabul görmüş dolgu maddeleri ile yapılmaktadır. FDA onaylı dermal dolgu maddeleri, ilgili bölgeye uygulandığında herhangi bir şekilde olumsuzluğa neden olmamaktadır. Cerrahi işlem gerektirmeyen bu operasyon, enjeksiyon yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Süreç sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra istediği elmacık kemiği çıkıntısına sahip olan kişi birkaç gün sonra günlük hayatına tamamen dönebilmektedir.

Elmacık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Genetik faktörler başta olmak üzere kişinin yaşının ilerlemesiyle birlikte bağ dokuları gevşemekte ve cilt altındaki yağ dokusu azalmaktadır. Yerçekimine karşı koyamayan cilt, bir süre sonra sarkmakta ve dolayısıyla yaşlı bir görünüme dönüşmektedir. Yüz hatları silikleşmekte ve istenmeyen bir imaj ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu tip durumların önüne geçilebilmek amacıyla uygulanan işlemlere ise elmacık dolgusu operasyonu adı verilmektedir. Elmacık kemiklerinin kontürü üzerinde son derece etkili sonuçlar veren bu işlem oldukça kısa sürmekte ve kişiye genç bir görünüm kazandırmaktadır.

Elmacık dolgusu işlemi ile genç ve güzel bir görünüme sahip olmak için önceden belirlenmiş çeşitli standartlar da bulunmaktadır. Genel olarak güzellik algısıyla örtüşen bu standartlar bazı kişilerde küçük değişiklikler ile birlikte uygulanabilmektedir. Sonuç olarak üçgen bir görünüm sunan elmacık dolgusu işlemi, kişinin istediği ideal yüz hatlarına ulaşabilmesine yardımcı olmaktadır.

Elmacık dolgusu işlemi sonrasında abartılı ve estetik olmayan görünümlerle karşı karşıya kalmamak için birçok konuya dikkat edilmelidir. Özellikle bu işlemlerin uzman bir hekim kontrolünde yapılması, sonradan oluşabilecek olan kötü senaryo ihtimallerini en aza indirmektedir. Gerçekleştirilen operasyondan sonra kişinin günlük yaşamına çok kısa sürede dönmesi de elmacık dolgusu işlemini cazip kılan detaylar arasında sayılabilmektedir.

Elmacık Dolgusu Yüzü Kaldırır mı?

Elmacık dolgusu işleminin uzmanlar tarafından yapılması halinde operasyondan alınacak olan sonuçların kusursuz olması beklenmektedir. Eğer işlem doğru bir şekilde yapılmış ise elmacık kemiği dolgusu yüzü genç göstermekle kalmayıp aynı zamanda lifting etkisi yaratmaktadır. Lifting olarak bilinen yüz kaldırma avantajıyla öne çıkan elmacık dolgusu işlemi, böylece yüzdeki karışıklıkları azalmakta ve yüzün daha yukarıya kaldırılmasına etki etmektedir. İlerleyen yaş ile birlikte kaybedilen yüz hacmi böylelikle geri kazanılabilmektedir.

İşlemden ideal sonucun alınabilmesi için ilk olarak ilgili bölgedeki çöküklüğün veya farklı durumların altında yatan sebeplerin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda işlemi tercih etme sebepleri arasında en çok yaşlanma ve genetik faktörler gösterilebilmektedir.

Elmacık Dolgusu Kimlere Yapılır?

Elmacık kemiğini ideal boyutlara ulaştırmak ve daha estetik bir görünüme sahip olmak isteyen herkes bu işlemi uygulatabilmektedir. İlk olarak kişinin buna uygun olup olmadığı ile ilgili bir hekim muayenesi yaptırması tavsiye edilmektedir. Daha sonra hekim ile birlikte alınan ortak karar sonucunda yapılacak olan işleme karar verilmelidir.

Elmacık dolgusu genel olarak aşağıda sıralanan özelliklere sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir;

·        Elmacık kemiğinin normalden daha belirgin olmasını isteyenler,

·        Yaş ilerlemesini takiben yüzün aşağıya doğru sarkmasından rahatsız olanlar,

·        Yüzünün daha ön plana çıkmasını isteyenler,

·        Estetik ve fotojenik bir görünüme sahip olmak isteyenler,

·        Yüz hattının “V” şekline sahip olmasını dileyenler,

Elmacık dolgusu işleminin yapılabilmesi için kişilerin yüz gelişimlerinin tamamlanmış olması tavsiye edilmektedir. Bu kapsamda 18 yaşını dolduran her kadın veya erkek elmacık dolgusu işlemini yaptırabilmektedir.

Elmacık Dolgusu İçin Hangi Doktora Başvurmalıyım?

Tıbbi tedavi ve estetik uygulamalardan yararlanmak istiyor ancak aradığınız doktoru bulmakta zorlanıyor musunuz? Online randevu platformu Medyland, size en yakın ve en uygun doktoru bulmanıza yardımcı olarak hızlı bir şekilde randevu oluşturmanızı sağlıyor. Medyland platformu sayesinde elmacık dolgusu veya gözaltı ışık dolgusu gibi sağlık aramalarınızı yaparak bu hizmetleri veren doktorları listeleyebilir, uzmanlıkları ve geçmişleri hakkında bilgi edinebilir, diğer hastaların yorumlarını inceleyebilir, sizin için en uygun tarih için randevu alabilirsiniz. Medyland ile randevu almak hem kolay hem de ücretsiz!

Editör: Haber Merkezi