Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü aday tanıtım toplantısı ile büyükşehir adayını ve ilçe belediye meclis üyesi adaylarını kamuoyu ile paylaştı. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, siyaseti profesyonel rantçıların, yağmacıların işi haline getirenlere karşı adaylarının halkın çıkarları, halkın ekmeği için ortaya çıktığını söyledi.

"İTTİFAK GİRİŞİMLERİNİZ SONUÇSUZ KALDI"

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 152710

EMEP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sevil Aracı oldu. Ayrıca 15 ilçede belediye meclis üyesi ve bir muhtar adayı da toplantıda tanıtıldı. Ziraat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan EMEP Adana İl Başkanı Suat Nacar, her zaman içerisinde Adana’nın sendikalarının, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerinin olduğu bir ittifakla seçime girme yolu izlediklerini belirterek bu seçimlerde bu girişimlerin sonuçsuz kalması nedeniyle kendi adayları ile seçimde yer aldıklarını ifade etti.

"HALKIN TABANDA BİRLEŞTİĞİ İTTİFAKLARI ÖNEMSİYORUZ"

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 152734

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sevil Aracı, geçmiş seçimlerde olduğu gibi halkların, emekçilerin güçlerini birleştirdiği seçim ittifakı çağrısı yaptıklarını ancak çağrılarına ve yaptıkları görüşmelere rağmen çağrılarının yanıtsız kaldığını anlattı. Adana’da "Kent uzlaşısı" denilerek yapılan görüşmeleri eleştiren Aracı, ittifak girişimlerine, partileri ziyaretlerine rağmen sonradan akamete uğrayan “kent uzlaşısı” haberlerini basından öğrenmek durumunda kaldıklarını dile getirdi. Tepeden yapılan görüşmelere dayalı bir ittifak tarzını eleştirdiklerini ifade eden Aracı, “Biz halkın tabanda birleştiği, işçilerin, emekçilerin işyerlerinde, mahallelerinde, semtlerinde, okullarında birleştiği ittifakları önemsiyoruz. Halka birleşik bir güç, birleşik bir seçenek vermek çok önemliydi. Ne yazık ki bu sefer bunu başaramadık. Buradan ne çıkacak, nasıl bir oy alacağız, bunu dert etmiyoruz. İşçilerin, emekçilerin sadece o burjuva partilere mahkum olmadığını göstermek istiyoruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 152821

"AĞIRLIKLI OLARAK İŞÇİLER ARASINDA ÇALIŞACAĞIZ"

Çalışmalarını ağırlıklı olarak şantiyeler, atölyeler ve işçi duraklarında sürdüreceklerini söyleyen Aracı, “Bu kentte Emek Partisi olarak adaylığımız olduğunu bilmeyen emekçi kalmasın istiyoruz” dedi. Belediyelerde seçim dönemi seyyanen zamlarla emekçilerin aldatılmaya çalışıldığını anlatan Aracı, bu zamların sonrasında devam etmeyeceğini belirterek şunları söyledi: "Seyhan'da ve Çukurova'da aday gösterilmeyen belediye başkanları parti değiştirdi. Halk sana nasıl güvensin? Yani sen daha kendi partine samimiyetini gösteremiyor isen halk seni neden seçsin?”

Belediyelerin yapmakla övündükleri kreş ve sığınma evlerinin yetersiz ve ücretli olduğuna dikkat çeken Aracı, şöyle devam etti: "Kadınlar çalışmak istediğinde en büyük engel çocukların bakımı. Kreşlerin ücretleri, asgari ücreti geçmiş durumda. Çalışan bir kadın çocuğunu herhangi bir kreşe yazdırdığı anda aldığı maaş zaten kreşin ücretini karşılayamayacağı için çalışmayı tercih etmemek durumunda kalıyor. Çalışmasak dahi bütün gün evde vakit geçirmek zorunda olan kadınlar kendilerine vakit ayıramıyor.  Çocuk bakımı, yaşlı bakımı gibi kadınların üzerine yüklenen işler var. Biz diyoruz ki her mahallede o mahallenin nüfusunun ihtiyacını karşılayacak büyüklükte kreşler olmalı. Yaşlı bakım evleri olmalı. Bunlar olduğu zaman işte kadının özgürleşmesini, sosyalleşmesini, iş hayatına, sosyal hayata katılımını sağlamış olacağız. Belediyenin en önemli görevlerinden, en başta halletmesi gereken görevlerinden birisi bu. Bunun için bütçe var. Biz bütçeyi bunlara harcayacağız.”

"ADAYLARIMIZ İŞÇİLERİN YOĞUN OLDUĞU KENT MERKEZLERİNDE"

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 152757

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, doğduğu ve çocukluğundan bildiği Adana’nın yoksul evlerden büyük fabrikalara oluk oluk aktığı bir işçi kenti olduğunu belirterek “Tam da bu yüzden biz bugün sadece Adana'da değil, ülkenin dört bir tarafında, işçilerin en yoğun olduğu kent merkezlerinde Emek Partisi'nin işçi mücadeleci, kadın, genç yoldaşları ile halkla birlikte yönetmek, emekçilerle birlikte yönetmek için bir yola girdik. Çünkü siyaseti profesyonel rantçıların, profesyonel yağmacıların, profesyonel yalancıların işi haline getirenlere karşı halkın çıkarları, halkın ekmeği, halkın hayatı için ortaya koymaya, siyaset kanallarını, halkın siyaset için mücadelesini ortaya koyma kanallarını açmak üzere bir iddiayla bu dönem ortaya çıktık” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 02 26 152934

Seçim tartışmaları arasında yoksulun, emekçinin, kadınların, gençlerin, çocukların gerçek dertlerinin bir anda görünmez hale getirildiğini ifade eden Karaca, “Bugün adaylar, bangır bangır bağıran seçim müzikleri bize sürekli olarak büyük bir seçime gidiyoruz havası yaratıyor. Bizse bütün bu tartışmalar içerisinde şu an halen daha ilçede siyanürlü toprak dağının altında 9 işçinin cansız bedenlerinin çıkarılmadığı gerçeğini hatırlatmayı tercih ediyoruz. Onlar sokaklarda ‘Beni seçin’ diye bangır bangır bağırırken bugün çocukların sömürü merkezi haline getirilen MESEM'lerde öldürülen çocukların sesi olmayı tercih ediyoruz. Yine de programlarında öncelikli olarak patronların çıkarlarını, zenginlerin, egemenlerin çıkarlarını savunanlara karşı yoksulların, emekçilerin, işçilerin, kadınların ve gençlerin çıkarlarını savunmayı tercih ediyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi