"AKP İktidarı da şeriat ve halifelik taleplerinin yükseldiği miting ile İsrail işgalini protesto eder gibi yaparak halkı aldatmaya çalışarak ticari ilişkilerini arttırarak sürdürmeye devam etmektedir."

Emek Partisi Genel Merkezi, "İran ve Lübnan'da yapılan bombalı saldırıları kınıyoruz" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama şu şekilde;

İsrail Gazze ve Batı Şeria’da Filistin halkına karşı yürüttüğü katliamlarını, savaşçı politikalarını bölgeye yayarak sürdürüyor. Son bir iki gün içinde Lübnan’da bir Hamas Bürosu’na yaptığı saldırı ve İran’da patlattığı bombalar bunun göstergesi. Hamas’ın yanı sıra Hizbullah ve İran hedeflerini de vurarak savaşı büyütmeye çalışıyor. Diğer taraftan Filistinlileri Gazze Şeridinden tamamen boşaltarak, çeşitli ülkelere göç ettirme planları yapıyor. İsrail’de çalışan Filistinlilerin yerine de bölge dışından işçiler getirerek Filistin’in demografisini değiştirmek istiyor. İsrail’in hedefi Batı Şeria’da küçük kantonlar halinde Filistinlilerin yaşadığı bir Apartheid Rejimi kurmak işgal ettiği toprakları genişletmektir.

Dünya halklarının tepkilerine rağmen İsrail’in soykırım, katliam ve işgale devam etmesi ABD ve müttefiklerinin sınırsız desteği ve Arap-İslam devletlerinin ekonomik yaptırımlar yerine içi boş sözlerle yaptığı sözde karşı çıkışlardır.

AKP İktidarı da şeriat ve halifelik taleplerinin yükseldiği miting ile İsrail işgalini protesto eder gibi yaparak halkı aldatmaya çalışarak ticari ilişkilerini arttırarak sürdürmeye devam etmektedir.

Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir Saygıdeğer: ‘Usta’, basın tarihinin amiral gemisidir

Siyonistlere karşı iki yüzlü politikalar, şeriatçı gösteriler, göstermelik kınamalarla değil; ekonomik ve siyasi yaptırımlarla durdurulabilir.

İsrail ile ekonomik ve siyasi bütün ilişkiler durdurulmalı, diğer ülkelerin de bu şekilde davranması için siyasi, diplomatik ilişkiler sürdürülmelidir. Siyonistlerin saldırılarından yararlanarak Türkiye’yi bir İslam Monarşisine çevirme gösterilerinin öldürülen Filistinlilere ve muhtemel bir bölgesel savaşın önlenmesine hiçbir faydası yoktur.

 

 

Editör: Haber Merkezi