MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı MGK: İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP ilçe başkanları, il yöneticileri, emekli dernekleri temsilcileri ve partililer katıldı.

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'nun Emekliler İçin Çağrısı

Yıllarca ülkesine emek vermiş ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşam mücadelesi veren 16 milyonun üzerindeki yurttaşımızın sesini duyurmak ve haklı taleplerini dile getirmek amacıyla buradayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenen siyasetine dur demek için meydanlardayız. Enflasyonun yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen iktidara, "bu büyük adaletsizliğe son verin" demek için buradayız.

Whatsapp Image 2024 05 23 At 11.40.07

  • 5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için bir aradayız.
  • "Açım, aç" diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için buradayız.
  • Sefalete mahkûm edilen emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için buradayız.
  • Arkasında borç listesi bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız.

Bu yılın başında en düşük emekli aylığını 10 bin TL'ye tamamladıklarını iddia eden iktidar, milyonlarca emekli için yoksulluğu lüks hale getirdi. En düşük emekli aylığı, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridi ve Mayıs Ayı Enflasyonu ile daha da eriyecek durumda. Bu koşullarda emekliler, temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanıyorlar.

Whatsapp Image 2024 05 23 At 11.40.08 (2)

İktidar, "Emekliler Yılı" ilan ederek övünmüştü ancak gerçekler çok farklı. Avrupa'daki emekli maaşlarıyla kıyaslandığında ülkemizdeki emekli aylıkları oldukça düşük seviyede. Emeklilerimiz hayatlarını idame ettirirken zorluklarla mücadele ederken, iktidarın bu durumu "müjde" olarak sunması kabul edilemez.

Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara'da toplanacağız. "Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor" diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, "kazandık" diyeceğiz.

Tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda bekliyoruz.

#Emekliler #Adalet #Mücadele #Ankara #TandoğanMeydanı #26Mayıs

Editör: Haber Merkezi