Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü yaptığı açıklamada, İslam Devleti grubunun şüpheli liderinin Türkiye'nin MİT istihbarat teşkilatı tarafından yürütülen bir operasyonda Suriye'de öldürüldüğünü söyledi.

IŞİD'in lideri olduğundan şüphelenilen Ebu Hüseyin el-Kureyşi kod adlı MİT'in dün Suriye'de düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İslam Devleti grubu, 30 Kasım'da önceki lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldüğünü ve yerine Ebu Hüseyin el-Kureyşi'nin getirildiğini duyurdu.

Suriye'nin kuzeyindeki bir AFP muhabiri, Türkiye'nin desteklediği Türk istihbarat ajanlarının ve yerel askeri polisin Cumartesi günü Afrin'in kuzeybatı bölgesindeki Cindires'te bir bölgeyi kapattığını söyledi.

Mahalle sakinleri AFP'ye, İslami okul olarak kullanılan terk edilmiş bir çiftliği hedef alan bir operasyon düzenlendiğini söyledi.

Türkiye, 2020'den beri Suriye'nin kuzeyine asker konuşlandırdı ve Suriyeli yardımcı birliklerin yardımıyla tüm bölgeleri kontrol ediyor.

ABD, IŞİD'in Avrupa ve Orta Doğu'da saldırılar planladığını söyleyerek Nisan ortasında bir operasyonla Suriye'nin kuzeyine bir helikopter saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Komutanlığı, operasyonda IŞİD'in üst düzey bir liderini öldürdüklerini söyledi. Adını Abd-al Hadi Mahmud el-Hacı Ali koydular.

IŞİD'e bağlı olduğundan şüphelenilen grup savaşçıları, 16 Nisan'da Suriye'de 24'ü sivil en az 41 kişiyi öldürdü.

Nisan ayının ilk haftasında ABD güçleri, Avrupa'da saldırı planlamaktan sorumlu bir IŞİD liderini Halid Aydd Ahmad al-Jabouri olarak adlandırarak öldürdüklerini söyledi.

IŞİD, gücünün zirvesindeyken, Irak ve Suriye'yi kontrol ederken, Avrupa'da bir dizi saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Ekim 2019'da Washington, Suriye'nin kuzeybatısındaki bir operasyonda IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'yi öldürdüğünü duyurdu.

IŞİD, bir zamanlar kontrol ettiği toprakların çoğundan sürülmesine rağmen, Suriye'de hâlâ saldırılar düzenliyor.

Editör: Haber Merkezi