Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Seher Ergin; "Milli Mücadele ruhunu taşımaya ve emaneti yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Ergin 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

09-050120222ae5d933

‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleriyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te kurtuluş ve bağımsızlık fikri oluşturan Adanamızın milli mücadelede yerini aldığı ve emperyalist işgale başkaldırışını taçlandırdığı bugün onurluyuz, gururluyuz. 

Türkiye’nin kurtuluşuna ve bağımsızlığına giden en büyük adımlardan ve heyecanlardan biri olan Adanamızın kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti‘nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak kararlığında olan Eğitim-İş milli mücadele ruhunun taşımaya ve emaneti yaşatmaya devam edecektir.

Editör: Güven BOĞA