Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, bundan 45 yıl önce evinin önünde suikast sonucu katledilen Abdi İpekçi’nin cesur kalemi ve tarafsız duruşuyla hâlâ gazeteciliğin kutup yıldızı olduğunu söyledi.

ÇCG Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Başkan Esendemir, Türk basın tarihinin öncü isimlerinden, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkan vekili, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi’nin öldürülmesiyle; basın özgürlüğünün de ağır bir darbe aldığını vurguladı.

Basın yayın ilkelerinin yaşama geçirilmesi ve gazetecilerin örgütlenmesi konusunda bir meşale gibi öncülük eden İpekçi’nin ardında bıraktığı emanetlerin savunucusu olduklarını dile getiren  Esendemir, günümüz basın dünyasının da onun onurlu duruşundan çıkaracağı çok büyük dersler olduğunu vurguladı.

Final’de 23 Nisan Coşkusu Final’de 23 Nisan Coşkusu

Esendemir şöyle devam etti: “Yazılarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman yücelten, barışı, basın özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunan Abdi İpekçi ardından çok değerli yazarlar yetiştirmiştir. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın genel başkanlığını yaparak, sendikanın kuruluşuna ve ilk toplu sözleşmelerinin imzalanmasına öncülük etmiştir. Her zaman halkın haber alma özgürlüğünü savunan İpekçi, muhabirliğin önemini ortaya çıkaran kanıta dayalı habercilik yapılması konusunda ardından gelenlerin işaret fişeği olmuştur. Onun karakterli duruşuna ve yaptığı gazeteciliğe bugün de ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Yaşamı boyunca ilkeli gazeteciliğin simgesi haline gelen onurlu kalem Abdi İpekçi'yi sevgi ve özlemle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi