Konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Uzun yıllardır kendi adıyla kurduğu müzik topluluğunun şefliğini yapan Feridun Dalgınlı ile Udi Dr.Hasan Boğa, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yaklaşık 3 saat süren bir konsere imza attılar.

Konsere; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

50 kişiden oluşan Feridun Dalgınlı Türk Müziği Topluluğu, çeşitli yörelere ait türküleri seslendirdi.

İki bölümden oluşan konserde; ikinci bölümde sahne alan Udi Dr.Hasan Boğa Türk Sanat Müziği’nden unutulmaz eserler sundu.

Konserde Amerika ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde sahne alan Neyzen Ömer Faruk Tekbilek davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Gecenin sonunda Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Feridun Dalgınlı ve Dr.Hasan Boğa’ya çiçek vererek kutladı.

DSC_1526

DR.BOĞA’NIN MÜZİK TUTKUSU!

Adana’da 1967 yılında doğan, tüm eğitimini Adana’da tamamlayan Kardiyoloji Uzm.Dr. Hasan Boğa, 10-11 yaşlarında babası Adana’nın tanınmış mevlüthanlarından Ahmet Boğa’yı model alarak; hem Kur’an-ı Kerim hem de mevlid okumaya başladı.

Sonraki yıllarda Ud ve Cümbüş kullanan Dr.Boğa, rahmetli Ümit Özal’ın şefliğinde Adana Musiki Derneği, ayrıca Şef Mustafa Taşçı ve üniversite yıllarında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Şükrü Birbaş ile bir çok konserde Udi ve Solist olarak sahne aldı. Kendini her alanda geliştiren, on parmağında on marifet olan Dr.Boğa, aynı zamanda Türkmenbaşı ve İstiklal Tıp Merkezi’nin kuruculuğunu yaptı.

Hayırseverliliğiyle tanınan ve etrafında çok sevilen Dr.Hasan Boğa; Güney Eğitim Vakfı’nın 2 dönem başkanlığını yürüterek, yüzlerce dar gelirli aile çocuklarına burs sağladı.

Evli ve Naz ve Ahmet adında 2 çocuk sahibi olan Dr.Boğa, katıldığı dost meclislerinde gazelhanlık da yaptı. 

Karalar ve Akay birlikte izledi

Feridun Dalgınlı Müzik Topluluğu

Feridun Dalgınlı_Dr.Hasan Boğa

DSC_1529

FD Müzik Topluluğu

DSC_1510

DSC_1526

Dr.Hasan Boğa

DSC_1494

Editör: Haber Merkezi