İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, ABD’nin Adana’daki İncirlik Üssü’ne binlerce araçlık konvoy gitti.

Saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen eyleme, Urfa’dan da destek geldi. Yüzlerce kişi Karaköprü'de bulunan Buluntu Hoca Bulvarı'nda toplandı. Grup, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi. Adana’da bulunan ABD’nin İncirlik Üssü’ne hareket etmek üzere araçlarla 'Filistin İçin Özgürlük Konvoyu' oluşturuldu.


Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere Urfa’dan yola çıkan konvoy, ilk olarak İncirlik Meydan’daki mitinge katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin’e destek amacıyla Adana’daki İncirlik Üssü’ne gelen vatandaşlar polisin yoğun güvenliği ve barikatlarıyla karşılaştı.

İstanbul başta olmak üzere “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu” ülkenin birçok şehrinde konvoy halinde Adana’daki İncirlik Üssü’ne geldi.

Siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki amacıyla İncirlik Üssü’ne girmeye çalışanlara polis müdahale etti. Üssün çevresinde geniş güvenlik önemli alan polisler, toplanan kalabalığı TOMA‘larla su sıkarak ve biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Program polisin müdahalesi nedeniyle iptal edildi.


İHH Urfa Şube Başkanı Behçet Atilla “Tüm illerin katılımı ile saat 14.00 civarlarında İncirlik'te bulunan meydanda dev bir miting oldu. Katılımcılar kendi araçları ile ve kendi imkanları ile yola çıktılar. Gerekirse birkaç gün İncirlik üstünde oturma eylemi de gerçekleştirilecek. Sabah 07.00 civarında 500 araç 3 bin 500 kişi ile Urfa ekibi olarak biz buradan yola çıktık. Bu yoğun katılım ile çok büyük bir protesto gösterisi gerçekleştiriliyor. Orta Doğu'nun kalbinden siyonizmi söküp atmak için konvoyumuzla yolumuza devam edeceğiz. Mazlumun sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Laiklik Meclisi, İhtiyacımız olan büyük ve gerçek bir laiklik mücadelesidir! Laiklik Meclisi, İhtiyacımız olan büyük ve gerçek bir laiklik mücadelesidir!

İncirlik'te yaşananların ardından Yıldırım'dan açıklama!

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: “İrademizin dışındaki bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle mitingi bitirmek zorunda kaldık.”

“Allah hepinizden razı olsun, kaç gündür bu konvoyla birlikte yollardasınız ve İncirlik’e geldiniz. Burada, güzel bir miting oldu. Allah bizi de bütün Müslüman ülkeleri de bu Amerikan üslerinden kurtarsın. Burada, irademizin dışındaki bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle mitingi bitirmek zorunda kaldık. Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah. Allah’a emanet olun.”

Editör: Haber Merkezi