Frankofoni Baharı etkinliklerle kutlanıyor

Her yıl Uluslararası Frankofoni Organizasyonu’nun kuruluş tarihi olan 20 Mart’ta kutlanan Frankofoni Günü’nde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Institut français Türkiye ve ortakları Mayıs ayı sonuna dek sürecek bir dizi etkinlikle Türkiye’de Frankofoni Baharı sunuyor.

Frankofoni Baharı Institut français tarafından İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’de düzenlenen Frankofon Film Günleri ile başladı. Bu yıl programdaki bir diğer önemli etkinlik ise Türk kökenli Fransız oyuncu ve yönetmen Nil Bosca’nın İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahneleyeceği Fransızca oyun Euphrate olacak.

PF_2023_banner

Fransızca konuşulan ülkelerin büyükelçilik ve konsoloslukları, Institut français Ankara, İstanbul ve İzmir, Adana ve Bursa’daki Alliance française dernekleri, çift dilli okullar ağı, Galatasaray Üniversitesi ve Türk üniversitelerin Fransızca bölümleri, Ankara, İstanbul ve İzmir Fransızca Öğretmenleri dernekleri ve Türkiye’de Frankofoni’nin tüm aktörleri yüzden fazla etkinlik sunmak için ülke çapında seferber oldu.

88 ülkenin üye olduğu Uluslararası Frankofoni Organizasyonu’nun açıkladığı son rapora göre dünya üzerinde 5 kıtada 321 milyon kişi Fransızca konuşuyor. 32 ülkenin resmi dili olan Fransızca dünyada en çok konuşulan beşinci dil ve en çok öğrenilen ikinci dil konumunda. 

Etkinlik programını keşfedin : https://www.ifturquie.org/yarisma/2023-frankofoni-bahari/ 

Editör: Haber Merkezi