Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yürütülen değerlendirme sürecine dahil edildi.

Üniversitede mühendislik eğitiminde kalite güvencesinin güçlendirilmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin ulusal ve uluslararası standartlarla uyumunun artırılması ve sürekli iyileştirme anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında dört program için başvuru süreci tamamlandı.

Yerinde değerlendirmeler 2027’de yapılacak

MÜDEK kapsamında başvurusu yapılan dört mühendislik programına yönelik yerinde değerlendirme ziyaretlerinin 2027 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Değerlendirme sürecinde programların eğitim amaçları ve program çıktılarının yanı sıra eğitim planları, ölçme ve değerlendirme yöntemleri, akademik kadroları, öğrenciler için sunulan akademik ve fiziki imkanlar, laboratuvar ve diğer altyapı olanakları ile sürekli iyileştirme mekanizmaları ayrıntılı biçimde incelenecek.

GAÜN’de 3 programın akreditasyonu bulunuyor

GAÜN Mühendislik Fakültesinde halen üç lisans programı MÜDEK akreditasyonuna sahip.

Gıda Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği programlarının MÜDEK akreditasyonları 30 Eylül 2029 tarihine kadar uzatılırken, İnşaat Mühendisliği programının akreditasyon süresi ise 30 Eylül 2031 tarihine kadar uzatıldı.

Diğer programlar için de hazırlık sürüyor

GAÜN Mühendislik Fakültesinde akreditasyon çalışmalarının diğer mühendislik programlarına yaygınlaştırılması için de çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Fizik Mühendisliği ile Optik ve Akustik Mühendisliği programlarında MÜDEK ölçütleri doğrultusunda müfredat değişiklikleri gerçekleştirildi. Söz konusu programların önümüzdeki değerlendirme döneminde MÜDEK'e akreditasyon başvurusunda bulunması planlanıyor.

Bilgisayar Mühendisliği Programının da MÜDEK akreditasyon başvurusunu gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Hedef: Tüm mühendislik programlarını akreditasyon sürecine dahil etmek

GAÜN Mühendislik Fakültesinde mevcut akreditasyona sahip programlar, değerlendirme sürecinde bulunan bölümler ve başvuru hazırlıklarını sürdüren programlarla birlikte fakülte bünyesindeki tüm mühendislik programlarının akreditasyon sürecine dahil edilmesi hedefleniyor.

Fakülte yönetimi, eğitim kalitesinin sürekli geliştirilmesi, kalite güvence sisteminin fakülte genelinde yaygınlaştırılması ve öğrenci merkezli eğitim anlayışının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalarla birlikte GAÜN Mühendislik Fakültesinin mühendislik eğitimini ulusal ve uluslararası kalite standartları doğrultusunda geliştirmesi ve sürekli iyileştirme anlayışını tüm programlara yaygınlaştırması amaçlanıyor.

SEO Başlık: GAÜN’de 4 Mühendislik Programı MÜDEK Akreditasyon Sürecine Girdi

Meta Açıklama: Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesindeki 4 program MÜDEK akreditasyon başvurusunu tamamladı. Yerinde değerlendirme ziyaretleri 2027’de yapılacak.

Anahtar Kelimeler: Gaziantep Üniversitesi, GAÜN, MÜDEK, mühendislik fakültesi, akreditasyon, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği

Etiketler: #GAÜN #GaziantepÜniversitesi #MÜDEK #Akreditasyon #Mühendislik #Gaziantep