Gaziantep'te Sankopark önünde CHP'liler ile AKP'liler arasında kavga çıktı. Seçim kampanyası AKP'liler ile CHP'liler arasında büyük bir kavgaya sebep oldu. Olayların CHP'lileri hedef alan "Apo'nun pi.leri" sloganıyla başladığı, yaralananların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde seçim çalışması yapan AKP'liler ile CHP'liler arasında çıkan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Polisin müdahale ettiği kavga kameralara yansıdı. Bazı vatandaşların araya girerek kavgayı engellemeye çalıştığı görüldü. 

Tarafların karşılıklı olarak birbirini suçladığı kavgayla ilgili çeşitli basın organlarının geçtiği bilgiler şöyle;

Halk TV: Kavgada göre 4 kişi yaralandı

Halk TV'nin aktardığına göre AKP ve CHP'li grup arasındaki kavgada göre 4 kişi yaralandı.

CHP Gaziantep Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen: “Gençlik kollarımıza AKP’liler tarafından bir saldırı olmuştur. AKP’liler gün geçtikçe olayı sertleştirmeye çalışıyor.”

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar konuyla ilgili olarak Cumhuriyete yaptığı açıklamada Gazianteplileri sağduyuya davet ederek şunları söyledi: 

“AKP bu tür girişimlerini daha önce birkaç kez yine sergiledi ama bizimkiler sağduyulu hareket ederek provokatör girişimlere alet olmadı. Bugün akşam saatlerinde bir AVM önünde hem bizim, hem de AKP’lilerin seçimle ilgili ayrı ayrı stantları vardı. Ancak AKP’liler seçim otobüslerindeki anonslar ve müziklerle bizimkilerini provake etme girişimleri oldu. Bu sırada 30 kişilik AKP’li gurup stantların demirlerini de sökerek bizim gençlere saldırıyor, çıkan bu kavgada bizim gençlerden üçü darp ediliyor. Şuan bu gençlerimiz hastanede tedavi altında. Polis olay yerinde olmasına rağmen bu kavgaya seyirci kalıyor. Bu sırada olay yerine gelen bir partilimiz havaya ateş açıyor ve kavga eden gençler ayrılıyor. Nasıl oluyor da bizim saldırı yaptığımızı söylüyorlar oysa 3 partilimiz yaralı ve hastanede tedavi altında.”  

Olayın takipçisi olacaklarını, suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen il başkanı Neşet Uçar, Gazianteplileri sağduyulu olmaya böyle provokatör eylemlere pirim vermemelerini söyledi. 

Öte yanda olayda kavganın sonlanması için havaya ateş açan CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar’ın ise polis karakolunda ifadesi alındığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi