Uzm. Dr. Menteş, “10 Kasım Atatürk’ü anlama ve açtığı yolda yürüme günüdür”

GENÇ HEKİMLER ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA

Adana Tabip Odası Yöneticileri ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Yıllık Komitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde  Anıtkabir’e giderek Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıktılar. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “10 Kasım yas günü değil, Atatürk'ün düşüncelerine, ilkelerine ve Türkiye'yi modernleştirme çabalarına olan hayranlıkları bir kez daha anlama günüdür” dedi.

ATATÜRK’E NE KADAR MİNNET DUYSAK AZ


Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümran Küçükgöz Güleç ile İntörn Doktorlardan oluşan kalabalık hekim gurubu Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü saygıyla andılar. 

WhatsApp Image 2023-11-12 at 11.13.34 (1)
Türkiye Cumhuriyeti’nin genç hekimleri olarak Anıtkabir ziyaretlerinin kendilerini duygu yoğunluğuna boğduğunu söyleyen İntörn Hekimler “Aziz canını biz hekimlere emanet eden, Türkiye'yi çağdaş bir ulus devletine dönüştüren Ulu Önderimize ne kadar minnet duysak azdır. Bu yüzden biz  genç doktorlar mezun olmadan ve ülkenin dört bir yanına dağılmadan önce Ata’mızı ziyaret etmek istedik. Bu isteğimizi her yıl gerçekleştiren Adana Tabip Odası Başkanımız Uzm. Dr. Selahattin Menteş’e teşekkür ederiz. Atatürk’e ve bu millete sadakatimiz ilelebet devam edecektir” dediler. 

WhatsApp Image 2023-11-12 at 11.13.34

ATATÜRK’ÜN TÜRKİYE'Yİ MODERNLEŞTİRME VİZYONUNU KAVRAMALIYIZ


Atatürk'ün Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, halkçılık gibi temel ilkelerini anlamanın onun Türkiye'yi modernleştirme vizyonunu kavramak demek olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ü sadece anmak değil, aynı zamanda liderliğini ve düşünce sistemini ve bıraktığı mirasın derinliğini de anlamak gerektiğini söyledi.

Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı

WhatsApp Image 2023-11-12 at 11.13.34 (2)
BERABERLİĞİMİZİN HEYECAN GÜNÜ


Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve modern Türk devletinin ilk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Atatürk, eğitim alanında önemli reformlar gerçekleştirmiş ve Türkiye'nin modernleşmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Onun eğitim politikalarını anlamak, gelecekteki nesillerin yetişmesine nasıl bir vurgu yaptığını anlamamız gerekir. Bu bağlamda Adana Tabip Odası olarak gençlerimizle Ankara’ya Anıtkabir’e gelerek yaşadığımız bu ülkeye olan inancımızı ve Ata’mıza bağlılığımızı göstermek istedik. Ülke sevdalısı olan biz hekimlerin şuan iyi hekim yetiştirmekten daha önemli işimiz yoktur. Bu genç hekimler ülkenin dört bir yanına dağılmadan Ata’mıza bağlılıklarını göstermektedirler. Atatürk'ün düşüncelerini, ilkelerini ve Türkiye'yi modernleştirme çabalarına olan hayranlığımızla 10 Kasım, sadece bir yas günü değil, aynı zamanda Türk milletinin bir araya gelip birlik ve beraberliğin vurgulandığı bir heyecan günüdür.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-11-12 at 11.13.35

WhatsApp Image 2023-11-12 at 11.13.35 (1)

Editör: Haber Merkezi