Gençler Sınav Stresini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Konserinde Attı

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE SINAV ÖNCESİ MORAL VE MOTİVASYON KONSERİ

Mersin’in Her Köşesinde Çocuklar Hem Öğreniyor Hem de Eğleniyor Mersin’in Her Köşesinde Çocuklar Hem Öğreniyor Hem de Eğleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan YKS öncesi öğrencilere moral vermek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bir konser düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı etkinlikte, gençler yoğun bir tempoda geçen yılın stresini atma fırsatı buldu.

Eğitimde Fırsat Eşitliği ve Destek

Eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla çeşitli kurs merkezleri, okuma salonları ve eğitim yardımları ile öğrencileri destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8-9 Haziran’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi moral konseri düzenledi. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşen konsere, 10 ilçede hizmet veren 11 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin öğrencileri katıldı.

Gençler Sinav Stresi̇ni̇ Büyükşehi̇r’i̇n Konseri̇nde Atti (5)

Yoğun Emek ve Motivasyon

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, sınava girecek öğrenciler için motivasyon etkinliklerinin önemine dikkat çekti. Karakuş, öğrencilerin ve öğretmenlerin bir yıl boyunca büyük emek verdiğini belirterek, "Bu güzel konser sayesinde öğrencilerimizin rahatlamasını istedik. Öğrencilerimiz ve bizler çok eğlendik," dedi.

Öğrencilerin Görüşleri

Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencisi Melek Asutay, konserin sınav öncesi çok iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti: “Sınav öncesi hepimize çok güzel bir motivasyon oldu. Stresimizi attık. Büyükşehir’in bize sağladığı katkılar sayesinde daha güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum.”

Tarsus Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencisi Avaşin Çelik ise konserin çok keyifli geçtiğini belirterek, “Bu yoğun tempoda buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Kendimi sınava çok hazır hissediyorum. Böyle bir fırsat verdikleri için çok mutluyum,” dedi.

Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Reyyan Güzlük, etkinlikten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik sınav öncesi stresimizi atmamız için çok güzel oldu. Özel kurslardan daha fazla etkinlik yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin kursları gerçekten fark yaratıyor.”

Gençler Sinav Stresi̇ni̇ Büyükşehi̇r’i̇n Konseri̇nde Atti (1)

Anamur Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencisi Enes Aluftekin de konser sayesinde sınav stresinden uzaklaştıklarını belirterek, “Çok eğlenceli ve çok mutlu hissettik. Tanıdığım ve tanımadığım herkesle bir aradayız. Kurs merkezi Anamur’un gelişmesi ve kalkınması için büyük rol oynadı. Konserde eğlencenin doruklarına çıktık,” dedi.

Sonuç

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik, YKS’ye hazırlanan öğrenciler için hem moral hem de motivasyon kaynağı oldu. Eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonunu sürdüren belediye, öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak amacıyla çeşitli destek ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi