Adana’da Yapılan Umre Toplantısı, Diğer İllere Örnek Gösterildi

Adana'da Umreci Toplayan Din Görevlileri ile İstişare toplantısı yapıldı

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı öncülüğünde yapılan umre turları konusunda toplantısına Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'da çevrimiçi olarak katıldı.

Toplantıda 2022-2023 umre sezonunun daha iyi bir seviyeye getirmek için umre turlarının tanıtımı, organizasyonda görevi olanların tavır ve hareketleri, aidiyet duygusu vb. konular başlıklar halinde değerlendirildi. Din görevlilerinin ve umrecilerin istek ve önerileri doğrultusunda Adana İli için özel umre turlarının planlamasının yapıldığı toplantıda, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, şunları kaydetti:

2 (1)-1

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürütmüş olduğu hizmetlerden birisi de Hac ve Umre hizmetleridir. Gerçekten bu hizmetlerin ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülmesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bircan, hac ve umre hizmetleri üç saç ayağı olan bir hizmettir. 1) Cenabı Allah’ın yardımı, 2) Ekip Ruhu, 3) Tecrübe ve Rehberlik. İşte bu üç unsur bir araya geldiğinde hac ve umrede başarı elde ediliyor.

Vatandaşlarımızın kutsal beldelere özlemi çok daha fazla şu anda 2 milyon 300 kişi hacca kayıt olmuş bekliyor, ancak çok az kişi gidebiliyor. İki yıl pandemi sureci geçirdik, gidemeyenler daha da arttı. Önümüzdeki günlerde ön kayıt aldığımızda daha da çoğalacak

Bizim amacımız vatandaşımıza Din hizmeti ve eğitimi sunmaktır. Sizler bu işin ehlisiniz.

Bu farkındalık olarak yapılan toplantımız diğer illere güzel bir şekilde yansıyacağını umuyorum. Diğer İllerimizde de bu şekilde toplantılar yapılmasını arzu ediyoruz. Ben şahsım adına 81 il Müftümüzden böyle toplantılar yapmasını bekliyorum inşallah.

Bircan, bu hizmete öncülük eden İl Müftümüz Mehmet Taşcı hocama, İl Müftü yardımcımız Dr. Mekki Solmaz’a, Şube Müdürümüz Ali Hançer’e ve umreci toplayan Din Görevlilerimize teşekkür ettiğini belirtti.

Toplantı sonunda, sömestri tatilinde Adana’ya özel 2 farklı umre turu  14 ve 22 günlük Umre planlaması kararlaştırıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’a ve tüm Din Görevlilerine teşekkür etti.

Din görevlilerine seslenerek “Sizlerden büyük gayretler bekliyorum ve bu konuda umre kaydını yapmaya davet ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı

Editör: Haber Merkezi