- BÜYÜKŞEHİR, MERCEK İLE HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDİYOR
- MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MERCEK KURSLARI KADIN İSTİHDAMINA KATKI SUNUYOR
- MERCEK, KADIN EMEĞİNİN VE GİRİŞİMCİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ ORTAYA KOYUYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, kursiyerlerine yeni meslek kapıları açmaya devam ediyor. MERCEK’te aldığı yapay çiçekçilik eğitimiyle kendini geliştiren 19 yaşındaki Gökçe Tamara Güngör, yaklaşık 5 aylık eğitimin ardından kendi işletmesini açarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi (MERCEK), kursiyerlerine yeni meslek kapıları açmaya devam ediyor. MERCEK’te aldığı yapay çiçekçilik eğitimiyle kendini geliştiren 19 yaşındaki Gökçe Tamara Güngör, yaklaşık 5 aylık eğitimin ardından kendi işletmesini açarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MERCEK’te verilen kurslar, birçok vatandaşın hayatına dokunurken yeni başarı hikâyelerini de ortaya çıkarıyor. MERCEK’te açılan yapay çiçekçilik kursuna katılan 19 yaşındaki Gökçe Tamara Güngör, aldığı eğitimle hem meslek sahibi oldu hem de kendi iş yerini açarak üretime katıldı.
Güngör: “MERCEK kursu sayesinde kendi işletmemi açmaya cesaret ettim”
MERCEK’te aldığı eğitimin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Güngör, kurs sürecinde yapay çiçek sanatını öğrendiğini belirtti. Yaklaşık 5 ay boyunca kursa devam ettiğini söyleyen Güngör, “Orada yapay çiçek sanatıyla tanıştım. Yaklaşık 5 ay boyunca kursa gittim. Kendi dükkânımı açmaya karar verdikten sonra da belirli bir süre ara ara kursa gitmeye devam ettim. Kursun bana çok fazla faydası oldu. Kendi çiçekçi dükkânımı açmaya cesaret ettim” dedi.
Kendi dükkânını yaklaşık 2 ay önce açtığını dile getiren Güngör, müşterilerden yapay çiçeklere yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Orkide ve sukulent gibi birçok yapay çiçek tasarlıyorum ve kendi dükkânımda müşterilerime sunuyorum. Yapay çiçeklere müşterilerimden çok fazla talep var, çok seviyorlar” ifadelerini kullandı.
Genç kadınlara da hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda çağrıda bulunan Güngör, “Hiçbir zaman korkmasınlar, cesaretli olsunlar. Ben de başlarda çekiniyordum ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MERCEK kursuna gittikten sonra daha çok cesaret ettim. Eğitmenlerimiz çok yardımcı oldular ve desteklediler. Ben de bu sayede kendi dükkânımı açmaya cesaret ettim. Buradan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Işık: “MERCEK ile yeni bir başarı hikâyesine imza attık”
MERCEK Sorumlusu Emrah Ayhan Işık ise MERCEK kurs merkezlerinde verilen eğitimlerle yeni başarı hikâyelerinin ortaya çıkmaya devam ettiğini söyledi. Yapay çiçekçilik kursuna katılan Güngör’ün kendi işletmesini açmasının kendileri için gurur verici olduğunu belirten Işık, “Kursiyerimiz aldığı eğitim ve kazandığı becerilerle kendi işletmesini açarak üretime ve istihdama katkı sağlamaya başladı. Kadın emeğinin ve girişimciliğinin en güzel örneklerinden birini görmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi. MERCEK kurslarının birçok kişiye yeni meslek kapıları açtığını vurgulayan Işık, “MERCEK ile öğrenen, üreten ve hayallerini gerçeğe dönüştüren tüm kursiyerlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek tüm vatandaşları MERCEK kurslarına katılmaya davet etti.



