"Zaman demokrasi ve özgürlük zamanıdır. Dem dema azadiyeye! Dem dema gele!"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Ceyhan İlçe Örgütü 1. Olağanüstü Kongresi bugün Ceyhan'da gerçekleştirildi.

Bir çok kurum temsilcisininde katıldığı kongrede İl Eşbaşkanı Helin Kaya yaptığı konuşmada; "Bu iktidar hiçbir sorunu çözemez. Çünkü Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların temelinde Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözülmedikçe hiçbir sorun çözülmez. Çözümün adı da adresi de anahtarı da bellidir. Partimiz Dem Parti tam da bunun için var ve bunun mücadelesini veriyor" dedi.

Kaya kongreye katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.11.00_bae42f86

Değerli dostlar, kadınlar,  gençler, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin değerli temsilcileri sizleri Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi yani kısa ismiyle DEM PARTİ Adana İl Örgütü adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum, hepiniz 1. Olağanüstü Ceyhan ilçe kongremize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Biz köklü bir gelenekten gelen ve tüm zorluklara rağmen demokrasi ve özgürlük mücadelesini inançla, kararlılıkla sürdüren bir partiyiz. Partimiz her türlü fırtınaya karşı direnmiş, ulu bir çınar ağacı gibidir. Bizler, bu ağacı emekle, sevgiyle, özgürlük sevdasıyla büyütmüşüz. Bu ulu ağaç, güneşin sıcaklığıyla beslenmiş, gökyüzünün sonsuz maviliğine uzanarak onurlu yaşamın adı olmuştur.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.56_bd03661a

Partimizin onurlu yaşam mücadelesini hazmedemeyenler, baskı ve sindirme politikalarına sarılarak bizi özgürlük sevdasından vazgeçireceklerinin ham hayallerine kapılmışlar. On yıllardır Kürde dair olan her şeyi yasaklayarak yok edeceğini sananlar, şimdi de partimizin ismini yasaklıyorlar. Bu, onların çaresizliğini, acizliğini gösteriyor. Bu yasaklamalarla umudumuza, inancımıza kilit vuramazlar. Çünkü partimiz milyonların yüreğine kök salmış bir partidir. Öyle yasaklarla, baskılarla, kumpaslarla, siyasi oyunlarla zayıflayacak bir parti değiliz. Partimiz halklarla bütünleşmiş bir partidir. Gücünü ve mücadele azmini halktan alıyor. Bu güç ve azim bizi daima ileriye götürecek ve bizi başarıya, zafere taşıyacaktır. Özlemini duyduğumuz ve yıllardır uğruna acı çektiğimiz, o görkemli güzel günler çok yakındır.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.58_422f0b1c

Değerli dostlar, izninizle, Türkiye siyasetine ilişkin birkaç konuya burada değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, Türkiye'de siyasi ve ekonomik bir kriz yaşanıyor. Halk her geçen gün biraz daha yoksullaşıyor. Farklı toplumsal kesimler ülkenin geleceği hakkında kaygı içindeler. Umutsuzluk vebası önü alınamaz bir şekilde büyüyor. Kadınlar, gençler, emekçiler hiç kimse mutlu değil. Toplumun ana gövdesini oluşturan bu kesimlerdir. İktidar bloku bunu bildiği için bu kesimleri sindirmek amacıyla hareket ediyor. İfade özgürlüğü yok, gazeteciler, siyasetçiler cezaevlerine atılıyor. Kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Örgütlenme hakkı yok sayılıyor. Siyasi partiler, dernekler, STK'lar ya kapatılıyor ya da faaliyetlerine izin verilmiyor. Tecrit politikalarıyla, cezaevleri birer işkencehaneye dönüşmüş durumda. Başta sayın A. Öcalan olmak üzere politik tutsakların en insani hakları bile tanınmıyor. Hak ihlâlleri dayanılmaz sınırlara ulaşmış durumdadır. Hiçbir inancın, ahlâkın ve vicdanın kabul edemeyeceği bir baskı aracıdır tecrit. Aynı tecrit politikası dışarda da var. Cumartesi annelerine yapılan zulmü hepimiz görüyoruz. Yürekleri evlatlarının acısıyla yanan annelerimizin haklı ve barışçıl eylemlerine bile izin verilmemekte. Şimdi de barış anneleri, tecrit politikalarına karşı Adalet nöbetindeler. Bütün herkesi adalet arayışında olan barış annelerinin yanında olmaya ve onların sesi soluğu olmaya davet ediyoruz.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.57_44407894

CHP’li Halıcı’dan mülakat tepkisi CHP’li Halıcı’dan mülakat tepkisi

Bu iktidar hiçbir sorunu çözemez. Çünkü Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların temelinde Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözülmedikçe hiçbir sorun çözülmez. Çözümün adı da adresi de anahtarı da bellidir. Partimiz Dem Parti tam da bunun için var ve bunun mücadelesini veriyor.

Bildiğiniz üzere önümüzde bir seçim var. Parti olarak en güçlü şekilde seçime hazırlanıyoruz. Büyük başarılar elde ederek ve kayyum sistemine son vererek başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bunun için canla başla çalışmalıyız. Halkımız bir mücadele halkıdır. Mücadele içinde pişmiş ve sarsılmaz çelik gibi bir iradeye kavuşmuştur. Yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Elbette kendi başımıza seçime girerek büyük kazanımlar elde etmek istiyoruz. Bunun yanında halkımızın beklentilerine ve kazanımlarına uygun düşecek şeffaf ve ilkeli ittifaklara da açığız.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.56_776e1f6d

Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana parti olarak çok önemli gelişmeler yaşadık. Kurultayımızı yaparak güçlü ve iddialı bir yönetim seçtik. Eş başkanlarımız değişti. Eksik ve hatalarımızı masaya yatırdık. Kesin başarı şiarıyla bütün il ve ilçelerde toplantılar yaptık. Halkımızın sesine, sözüne kulak verdik. Geleceğe dair politikalarımızı, hedef ve amaçlarımızı belirledik. Kararlı bir biçimde özgürlük yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.59_43c2201a

Zaman demokrasi ve özgürlük zamanıdır. Dem dema azadiyeye! Dem dema gele!

Ceyhan ilçe kongremizin barışa vesile olmasını diliyor ve başarılı geçmesini umuyorum. Önceki yönetimde yer alan arkadaşların emeklerine sağlık diyor, yeni görev alacak olan arkadaşlara da görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Tekrardan hepinize hoş geldiniz diyor teşekkürlerimi sunuyorum.  

HALKLARIN EŞİTLİK VE DEMOKRASİ PARTİSİ (DEM) CEYHAN İLÇE ÖRGÜTÜ 1. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ SONUCUNDA YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

1-MERYEM GÜLER

2-ŞAH İSMAİL POLAT

3-FATİM ELÇİÇEK

4-MİKAİL AYDEMİR

5-DELİLA BAYRİ

6-SALİH BİLGİÇ

7-TAYBET DAYAN

8-SABRİ ALTINDAĞ

9-HEDİYE SAK

10-TAHİR KAYIKÇI

Ekran görüntüsü 2023-12-24 135402

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.59_eb1b6730

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 13.10.59_38ed4217

Editör: Haber Merkezi