CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, 2023 yılının ülke ve dünyamız açısından iç açıcı bir yıl olmadığını belirterek, ‘’ Bir yanda 11 ili vuran ve ağır kayıplar yaşadığımız depremler, bir yandan Rusya-Ukrayna savaşı, diğer yanda İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlar, diğer yandan ise ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi buhranla dolu bir yılı geride bıraktık’’ dedi.

Aslan yayımladığı yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi:

WhatsApp Görsel 2023-12-21 saat 13.52.39_56d5e2dc

CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor

‘’Ülkemizin içinde bulunduğu durum tüm kentlerimizi derinden etkilediği gibi Adana’mızı da fazlasıyla etkilemiş durumdadır. İşsizliğin ve yoksulluğun kenti olarak anılır hale gelmiş bir Adana gerçeğiyle karşı karşıyayız. İktidarın yanlış politikaları yüzünden bir dönemin beyaz altın diyarı olan, tarımın başkenti Adana’da, son 30 yıldır tarım alanları acımasızca ranta kurban edildi. İşsizlik ve yoksulluk büyüdü.

Bu halk kendi kendini yoksullaştırmadı. Ülkesini çok seven gençlerimiz, bir gelecek göremediği için yurt dışına gidiyor ya da gitmenin yollarını arıyor. Bu ülkenin seçilmiş insanları, hekimlerimiz bile gidiyor. Sağlıkta şiddet, sokakta şiddet, kadına, çocuğa, sokak hayvanına şiddet ve yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı gibi onlarca sorun çözülemiyor.

Elbette ki bu sorunlar çözülür. Sorunlar ortak akılla çözülür. İktidar ise ortak akıl yerine sadece keyfi şekilde yönetmeyi tercih ediyor.

 Ülkemizin ve kentimizin sorunlar kıskacında ki ekonomik ve sosyal buhran yaşadığı bir süreçte bizler de bir yola çıktık. Doğup büyüdüğümü bu kente borcumuzu ödemek, halkımıza kentimize hizmet etmek için elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmedik.

Çukurova İlçe Belediye Başkan aday adayı olarak çıktığımız yolda halkımız umudumuzu daha da büyüttü. Biz projelerle yola çıktık. Ekibimiz ve tecrübeli kadrolarımızla göreve hazırız. Mesleğim harita kadastro. Yeni planlamanın, şehirciliğin kalbinde yer almış biri olarak alt ve üstyapıdan kentsel dönüşüme kadar bir çok alanda yapabileceğimiz çok hizmet olacak. 

İmar, planlama, kentsel dönüşüm ve yenileme noktasında neler yapacağımızı projelendirdik. Tema Park ve yaşam merkezleri, üretime dayalı kültür merkezleri, organik köy pazarları, kooperatifleşme gibi projelerimiz hazır. Çukurova’yı kültürün, sanatın ve sporun başkenti yapacağız. Kentleşme, spor sanat, barınma gibi projelerimizin yanı sıra özellikle kadınlarımızın ücretsiz kurslar alarak kendilerini geliştirebileceği ve üretime dayalı kültür merkezleri oluşturarak Çukurova'nın geleceğini kuracağız.

İnanıyorum ki 2024, sosyal demokrat belediyeciliğin umudun, barışın, insan onuruna yaraşır bir yaşamın yılı olacak.

İnanıyorum ki 2024, demokrasi zaferinin, şeffaflığın, liyakatin, kirlilikten arınmış namuslu siyasetin yılı olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum. ‘’

Editör: Haber Merkezi