Hatay'ın Belen ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon, asker uğurlayan kalabalığın arasına daldı. Park halindeki araçlara da çarpan kamyon ve çarptığı 2 minibüs de alev alırken, kazada ilk belirlemelere göre 6 ölü 32 yaralı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, kaza saat 18.30 sıralarında Kırıkhan Topboğazı kavşağında meydana geldi. Belen ilçesinden Antakya istikametine giden kamyon, yol çatı mevkiinde sürüsünün kontrolünden çıkarak karşı yöndeki, akaryakıt istasyonuna daldı. Kamyon zincirleme trafik kazasında çok sayıda araca çarpmasıyla patlamaya ve yangına neden oldu. Akaryakıt istasyonu girişinde yaşanan kazada, araçlardan yükselen yangın çevrede korku ve paniğe yol açtı.

Olay yerindeki vatandaşlar paniğe kapılırken, çok sayıda itfaiye ekibi yangını söndürmek için olay yerine geldi.

Resim

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Saat 19.30 civarında Topboğazı mevkinde maalesef çok sayıda can kaybının yaşandığı elim bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kontrolünü kaybeden bir hafriyat kamyonunun asker uğurlaması için bölgede bekleyen araçların arasına girmesi üzerine 12 araç feci kazaya dahil olmuştur.

Vatandaşlarımızdan vefat eden ve yaralananlar itfaiye ekiplerimiz tarafından çıkartılmış,ekiplere teslim edilmiştir.Kaza yerinde ekiplerin müdahalesi sürmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere büyük sabır dileriz."

Olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği öğrenildi.

Kazada 32 yaralının ise Hatay ve İskenderun ilçesindeki hastanelerde tedavi altında alındığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi