Büyük sermaye gruplarının medyayı tekelleştirdiğini söyleyen Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları;

“Haber alma hakkını sonuna kadar savunacağız”

Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin ardından, Yeşil Sol Parti’den Adana Milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanı Sabahat Mutluay, HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karakış ile parti yöneticileri katıldı.

Yerel ve yaygın medyanın daha özgürce görev yapabilmesi gerektiğini söyleyen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Cafer Esendemir; ziyaretten mennunluk duyduğunu ifade etti.

Basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması noktasında TBMM çatısı altında tüm vekillerden destek beklediklerini söyleyen Başkan Esendemir; “Gazetecilerin yazdıkları haberler, yaptıkları yorumlar ve çizdikleri karikatürler nedeniyle cezaevlerine atılmamasını istiyoruz. Gazeteciler, Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde görevlerini yerine getirsinler. Temennimiz odur ki, özgür bir ülkede meslektaşlarımız gazetecilik yapsınlar. TBMM çatısı altında daha özgür bir basın için, düşünce ve ifade özgürlüğü için gereken katkıyı vereceğinize inanıyorum. Böylesine ulvi bir göreve gelmenizden dolayı sizi kutluyorum. Ayrıca seçimlerin hemen ardından ilk ziyaretini Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yapmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni Yasama Dönemi’nde basın özgürlüğü için elimizden gelen bütün çabayı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları;

“Ne yazık ki bu ülkede tek adam rejimi, başta ana akım medya olmak üzere yerel basına yaşam hakkı tanımayan bir sürece getirdi. Büyük sermaye grupları, medyayı tekelleştirdi, tekelleşen medya bugüne kadar adeta sarayın kalemşörlüğünü yaptı. Bu durum halkın haber alma ve haber verme hakkını engelleyen bir durum. Bir siyasetçi olarak değil, bir yurttaş olarak da haber alma hakkını sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

Hatimoğulları konuşmasının devamında; “Her İlimiz ve her yöremiz için çok önemli ve can damarı olan yerel basınını; ne yazık ki mevcut iktidar elden geldiğince destek çıkmayarak zayıflatan, ön kesen bir tutum almıştır. Bütün bunlara rağmen Adana basını yine canla başla, dişleriyle tırnaklarıyla resmen kapanan yolları açmayı bilmiş ve Türkiye’nin en güçlü yerel basını olmuştur. Verdikleri emekten dolayı da kutluyorum ve sesimiz-solumuz oldukları için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs seçimlerinde arzulanan ve beklenen sonuçları alamadıklarını ve üzgün olduklarını ifade eden Hatimoğulları; bununla ilgili öz eleştirel değerlendirmeyi 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yaparak kamuoyuna ve seçmenlerine ilgili açıklamayı yapacaklarını ifade etti.

28 Mayıs’ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarına devam ettiklerini, oluşturdukları seçim komisyonlarının ilk günkü gibi çalıştığını ifade eden Hatimoğulları, kalan sayılı günleri gece gündüz çalışarak sandığa taşıyacak bir başarı ile taçlandıracaklarını söyledi.

Kadınlara da seslenen Hatimoğulları; mevcut iktidarın ilk olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıktığını, yaptığı ittifaklarla da seçim vaadi olarak 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu’nu iptal etmeye hazırlandığını, kadınları sahiplendirme iddiasında bulunan karanlık zihniyete kadınlar olarak asla geçit vermeyeceklerini, hiçbir kadının bu tür yaklaşımı ve zihniyeti asla kabul etmeyeceğini, başörtülü ve başörtüsüz kadınların el ele vererek tek adam rejimini değiştireceğini söyleyerek, “Kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeye devam edilecek. Kadınlar bu iradeye sahiptir. Değişim kadınlar eliyle olacak” dedi.

“Bizi açlığa, yoksulluğa, hayat pahalılığına mahkum eden bu rejimi gönderme zamanı geldi de geçiyor bile” diyen Hatimoğulları; “Yaşamı yeniden kurmak için hep birlikte 28 Mayıs’ta değişime ışık yakalım. Dostlarımızı, tüm yakınlarımızı sandığa götürelim. Sadece sandığa gitmekle kalmayıp oylarımıza da sahip çıkalım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi