Hindistan'ın Manipur eyaleti, iki aydan fazla bir süredir Kuki kabile grupları ile çoğunluk Meitei topluluğu arasındaki etnik şiddet nedeniyle harap oldu. 100'den fazla kişi hayatını kaybetti ve on binlerce kişi yerinden oldu.

Ancak Hindistan'ın iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) ancak bu hafta 4 Mayıs'ta bir Meitei çetesinin iki Kuki kadınını soyup teşhir ederken gösterdiği bir videonun yayınlanmasından sonra tepki vermeye karar verdi.

Başbakan Narendra Modi olayı "tüm ülke için bir utanç" olarak nitelendirdi. BJP'nin Manipur eyaletindeki başbakanı N. Biren Singh, tutuklamaları duyurdu ve Mayıs ayında polisin şikayetine yanıt vermede yaşanan gecikmeyi, tuhaf bir şekilde "yüzlerce benzer vakanın meydana geldiğini" iddia ederek ve "[t]internetin neden kapatıldığını" açıklayarak savundu.

İnternet yasakları, kolluk kuvvetlerinin yetersizliğine bir çözüm değildir ve misilleme saldırılarını kışkırtan söylentilerle güvenilir bilgilere erişimi kısıtlayarak daha fazla zarara neden olur.

Hükümet , polisin şiddete tanık olmasına rağmen bu davada Büyük bir Meitei çetesinin Kangpokpi bölgesindeki köye saldırmasının ardından, 4 Mayıs videosunda çekilen iki kadın da dahil olmak üzere iki erkek ve üç kadın kapana kısıldı. Polise yapılan şikayette, memurların daha sonra "şiddetli kalabalık tarafından kaçırılan" beş kişiyi kurtardığı söylendi Kalabalık erkekleri öldürdü ve ardından kadınlara toplu tecavüze uğradığını bildiren kadınlara cinsel saldırıda bulundu.

Ankara’daki kadın üniversite öğrencileri için bir girişimcilik platformu kuruldu Ankara’daki kadın üniversite öğrencileri için bir girişimcilik platformu kuruldu

Sivil toplum aktivistleri , Başbakan Singh'in Hindu çoğunluklu Meitei topluluğunda bu davada adı geçen şiddet yanlısı grupların siyasi himayesiyle Manipur'da bölünmeyi körüklediğini iddia ettiler. Hristiyan çoğunluklu Kuki aşiret grubunu uyuşturucu kaçakçılığına karışmak ve Myanmar'dan gelen mültecilere sığınak sağlamakla suçladı.  

Yüksek Mahkeme bu "en ağır insan hakları ihlallerine" karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunsa da, hükümet hayatta kalanların mahremiyetini korumak ve şiddete teşviki önlemek için videonun kaldırılmasını emretti .

Hintli yetkililerin Manipur'da meydana gelen korkunç suistimalleri kabul etmesi için video kanıtı almamalıydı. Ancak hükümet daha önce harekete geçmek yerine meydan okuyan inkarları seçmişti. Manipur'daki şiddeti kınayan yakın tarihli bir Avrupa Parlamentosu  kararına , bunun "kabul edilemez" olduğunu söyleyerek ve "sömürgeci bir zihniyeti" yansıtarak yanıt verdi.

Videodaki kadınlar ve Manipur'da şiddetle karşılaşan herkes, onları korumak için acilen harekete geçen bir hükümete hak kazanıyor.