İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri için sarf ettiği "siyasi darbe girişimi" sözlerini tekrarlayarak, "Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD'nin kurduğu sistemi tasfiye etti" dedi.

Soylu, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Soylu, "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir' sözlerine ilişkin soruya, "Neresi yanlış bunun? Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar. Erdoğan ABD'nin kurduğu sistemi tasfiye etti" yanıtını verdi. ABD Başkanı Joe Biden'ı işaret eden Soylu, "Biden bu konuşmasında diyor ki, 'bundan önce yaptıklarımızı beceremedik' diyor. 'Şimdi biz bu işi Türkiye'deki tüm muhalifleri bir araya getirerek 2023 seçiminde bunu sağlamalıyız' diyor. Bunu bir gazeteci söylemiyor, Amerikan başkanı söylüyor. Darbeyle değil de seçimle diyor" ifadesini kullandı. 

PARALEL YAPILANMA İDDİALARINI YALANLADI

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in, "İçişleri Bakanlığı'nda YSK'ya paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik" açıklamasına yönelik ise Soylu, "Aplikasyon falan söz konusu değil. Bunların hepsi uydurmadır. 601 bin polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz çalışacak. Seçmenin yüzde 1'i yapıyor. Aplikasyon olsa birisi çıkıp, 'ben uygulama var' der" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Soylu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine yönelik, "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir..." diye konuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi