EP tamamlanıyor!

“Ve Çok Karanlık”, 4 Kasım’da tüm dijital platformlarda!

Bağımsız alternatif müziğin başarılı temsilcilerinden Sapan ile çıktığı yolculuğuna ozan-şarkıcı kimliğiyle ve solo projelerle devam eden Vincent Baykal Ada’nın 3 şarkılık EP’si “Biraz Umutlu ve Çok Karanlık Bu Öfke”nin son şarkısı “Ve Çok Karanlık”, 4 Kasım Cuma günü tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu. Şarkının temelini bu sefer 80’li yılları anımsatan synthler oluşturuyor.

Alternatif müzik dinleyicilerinin yakından tanıdığı Sapan grubundan sonra yoluna söz ve müziği kendine ait şarkılarla devam eden ve kendine has tarzı ve yorumuyla türü sevenlerin radarına girmeyi başaran Vincent Baykal Ada, “Biraz Umutlu ve Çok Karanlık Bu Öfke” isimli EP üçlemesinin son şarkısı “Ve Çok Karanlık’ı dinleyicisiyle buluşturdu. Sözleri, müziği, düzenlemesi ile mix ve mastering’i Vincent Baykal Ada’ya ait olan şarkının kapak fotoğrafı EP’nin ilk iki teklisinde olduğu gibi Gökşin Doğa Egesoy, tasarımı ise İrem Şahinbaş imzası taşıyor.

- “Kayıp bir vahadayım, el uzat bana”.

Kendi sanrılarında sıkışmış bir zihnin yansımaları!

Birçok synth öğesi ile 80’lı yılların tınılarını barındıran “Ve Çok Karanlık”, çıkmaza giren bir kişinin kısa hikayesini, bu durumundan kurtulma çabasını anlatıyor. Şarkının karanlık tarafını sözler yansıtıyorken, özellikle ritmik öğeler de iç karanlığa direnişi temsil etmekte.

VBA1

Çok Karanlık Künye:

Söz-Müzik-Düzenleme: Vincent Baykal Ada

Vokal-Gitar-Bass-Synths-Keys & Beat: Vincent Baykal Ada

Mix & Mastering: Vincent Baykal Ada

Yapım: Avrupa Müzik

Kapak Tasarım: İrem Şahinbaş

Fotoğraflar: Gökşin Doğa Egesoy

“Ve Çok Karanlık”ı dijital platformlarda dinlemek için:

Spotify

Apple

Youtube

Deezer

Vincent Baykal Ada kimdir?

Vincent Baykal Ada (VBA), müzik yolculuğuna 2009 yılında İstanbul’da kurulan Sapan ile başladı. Grubu ile bir albüm, birçok EP ve tekli yayınlayan, başta Efes OneLove ile Rock’n Coke dahil olmak üzere, çeşitli festival ve mekânlarda sahne alan Ada, grubu ile 2012 yılında, Miller Music Factory yarışmasında birincilik, Be The Band yarışmasında ise ikincilik ödüllerine layık görüldü. 2019 yılından itibaren müzikal yolculuğuna solo projesiyle devam eden VBA, ilk teklisini anadili olan Fransızca sözler yazdığı ilk teklisi “Il Etait Une Fois”yı 2020 yılının başında yayınladı. Müzisyen, ilk teklisinin ardından sırasıyla “For You”, Kids Again”, “Your MTM Test Mail”, “Gölgeler”, “Odamda”, “Bu Son Değil”, “Düşer Sözler (Akustik)”, “Boşuna”, “Bulutların Üstünde” ve son olarak  yeni EP’si “Biraz Umutlu Ve Çok Karanlık Bu Öfke”den  “Biraz Umutlu” ve “Bu Öfke” isimli şarkılarını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Editör: Haber Merkezi