Kamu işçilerinin vergide adalet ve ek zam talebiyle sürdürdükleri eylemler İstanbul Milletvekili İskender Bayhan tarafından Meclis Genel Kurulu'na taşındı.

Bayhan Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; "Binlerce işçi başta askeri işkolu, demiryolları ve karayolları olmak üzere kamu işyerlerinde haftalardır eylem yapıyor" dedi.

İskender Bayhan sözlerine şu şekilde devam etti;

İnsanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları için ek zam ve vergide adalet istiyor.

Kocaeli’nde, Seydişehir’de, Antep’te, Ankara’da, İzmir’de ve daha birçok ilde işçiler ücret artışları ve sendikal hakları için direniyor.

Sabretmeyeceğiz, dişimizi sıkmayacağız, fedakârlık yapmayacağız… emeğimizin hakkını istiyoruz ve alacağız diye haykırıyorlar.

Çalışma bakanı Vedat Işıkhan ise sendika bürokratlarında yanına alarak ayak oyunlarıyla, alavere-dalaverelerle, baskılarla işçilerin mücadelesini durduracağını sanıyor.

Sermaye, saray ve sendika bürokrasinin oluşturduğu şeytan üçgeni mücadeleyi boğmaya çalışıyor.

Bergama Demokrasi Platformu Tarafından 9 Yıl Sonra Gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingine Katılım Oldukça Fazla Oldu Bergama Demokrasi Platformu Tarafından 9 Yıl Sonra Gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingine Katılım Oldukça Fazla Oldu

İşçiler, sendika yöneticilerine “Mektup sendikacılığını bırakın ya işinizi yapın ya da önümüzden çekilin” diyor.

Bizde buradan hepsine sesleniyoruz. Fabrika ve işyerlerinde estirdiğiniz sömürü teröründen vazgeçin.

Unutmayın… Ya işçilerin, emekçilerin haklarını vereceksiniz ya da sermaye hükümetlerinin çöplüğündeki yerinizi alacaksınız.

Editör: Haber Merkezi