Pazar günü erken saatlerde yapılan baskınlar Şam'ın merkezindeki Kafr Sousa mahallesindeki bir binayı vurdu 

Yetkililer ve basında çıkan haberlere göre, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik füze saldırıları beş kişiyi öldürdü ve çok sayıda konut binasına zarar verdi.

Reuters haber ajansının görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, Pazar günü erken saatlerde yapılan baskınlar Şam'ın merkezindeki Kafr Sousa semtinde, İran tesislerine yakın, sıkı bir şekilde korunan büyük bir güvenlik kompleksinin yakınındaki bir binaya isabet etti.

Suriye SANA haber ajansı, askeri bir kaynaktan alıntı yaparak, İsrail'in başkentteki çeşitli bölgeleri gece yarısından kısa bir süre sonra düzenlediğini, siviller arasında beş kişinin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına ve çok sayıda konut binasının hasar görmesine neden olduğunu söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada, "Şam ve çevresinde çok sayıda sivilin evinde hasara ve bazı mahallelerde maddi hasara neden oldu" denildi.

Devlet medyası tarafından yayınlanan görüntüler, saldırıda 10 katlı bir binanın ağır hasar gördüğünü ve alt katlarının yapısını ezdiğini gösterdi.

Suriye içinde geniş bir kaynak ağına sahip Birleşik Krallık merkezli bir grup olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi başkanı Rami Abdel Rahman, "Pazar günkü saldırı, Suriye başkentindeki en ölümcül İsrail saldırısıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi