İYİ Partili Yokuş: Memurlara Temmuz ayında yüzde 50 zam yapacağız


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memurların yaşanan ekonomik kriz nedeniyle geçinmekte zorlandığını belirtti. Yokuş, iktidara geldiklerinde Temmuz ayı içerisinde memurlara yüzde 50 zam yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuda çalışan işçilere yüzde 45 zam açıklamasının ardından gözler memurların zam oranına çevrildi.

 
“TÜRKİYE BATIYOR”
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ekonomik kriz nedeniyle memur ve emeklilerin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. 5 yıl önce karı-koca memur olan bir ailenin çok az borçlanarak ev ve araba alabildiğini ancak günümüzde bunun bir hayal olduğunu söyledi. Yokuş, “5 sene önce bir memur eşi de çalışıyorsa az da olsa borçlanarak bir ev alabiliyordu. Şimdi de alsın bakalım… Bir memur ortalama 12 bin lira maaş alıyor, karı koca 24 lira aldıklarını düşünelim. Gücü yetiyorsa bu ekonomik krizde araba ya da ev alsın bakalım… Diyelim ki 750 bin liraya bir araba alacak. Aldıkları maaşın yarısını da varsayalım ki köşe atsalar. En az 7-8 senede bir araba alabilirler. Konya’da şu an oturabileceğin bir evin fiyatı 2 milyon civarında. Hadi bakalım bir asgari ücretli ya da emekli bir ev alsın... Emin olun Türkiye batıyor” dedi.

 
“MEMURA  YÜZDE 50 ZAM YAPACAĞIZ”
İktidara gelmeleri durumunda memurlara Temmuz ayında yüzde 50 zam yapacaklarını kaydeden Yokuş, “Biz iktidara geldiğimizde emeklilerin intibak yasasını düzelteceğiz. En düşük emekli maaşını hemen asgari ücret seviyesine çıkartacağız. Diğer 2 bin lira verilen emeklilere de seyyanen 2 bin liralarını vereceğiz.  Memurlara Temmuz ayında yüzde 50 zam yapacağız. Hatta bununla ilgili Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu da en düşük memur maaşını 20 bin liranın üzerine çıkartacağını açıklamıştı zaten. Bunları yapmak zorundayız. Bunun yanında devlette sözlü sınav yani mülakatlar bitecek. Hatta devlet memurlarının yükselmesinde de sözlü sınavları kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi