İletim Yönetim Sistemi ticari hizmet veren şirketlerin müşterilerine reklamlarını ulaştırmaları amacıyla kullandıkları sistemdir

İleti yönetim sistemi yasal yollardan reklam desteği sunar. Şirketler ve müşteriler arasında güvenli bilgi akışı sağlanır. Bu hizmetten yararlanmak için öncelikli olarak şirketlerin denetimi yapılır. Daha sonra müşterilerden de reklam için onay alınır. Veri Sorumluları tarafından planlı bir şekilde dokümantasyonlar yapılır. Kurumunuzla ilgili tüm kişisel verilerin eksiksiz şekilde hazırlanması gerekir. Bu süreçte sistematik bir şekilde adım adım işlemler takip edilir.

IYS ile Bilgi Güvenliğinizi Koruyun

E-ticaret sistemlerinde bilgi güvenliği farklı kanallardan sağlanabiliyor. Ulusal çapta bir güvenlik sağlayan IYS bilgi güvenliği ile beraber hem şirketler hem de müşteriler rahatlıkla güvenli alışveriş işlemlerinden yararlanabiliyor.

IYS sistemi MERSİS kaydı üzerinden gerçekleştirilir. Bu yüzden şirketlerin gerekli olan kayıt süreçlerini tamamlamaları önemlidir. Aksi durumda IYS kaydı tanımlanamaz. Başvuru gerçekleştirirken aynı zamanda firmaların güvenlikli ortamının sağlanmasına yönelik belgelerde hazırlanmalıdır. Bununla beraber imza sirkülerinin de doğru bir biçimde beyan edilmesi gerekir.

İletim Yönetim Sistemi üzerinde veri aktarımı yapılırken ilk olarak müşterilerden gerekli izinlerin alması gerekir. İzin kaynakları ıslak imzalı veya elektronik sistem üzerinden alınabilir. Danışmanlık firması uyumluluk sürecinde uygun stratejileri geliştirerek sizlere gereken desteği verebiliyor. Kurum kültürünüz içinde çalışanlarınızın farkındalığını arttırmasına yardımcı oluyor.

IYS Başvuru Süreçleri

İletim Yönetim Sistemi için kayıt aşamaları doğru bir şekilde yapılırsa başvurulara onay daha hızlı verilir. Sisteme kayıt için belirlenen sürelerde IYS tarafından beyan edilir. Başvurular için MERSİS sistemine kayıt yapılması gerekir. Bununla beraber firmaya dair sicil bilgilerinin girilmesi gerekir.

İleti Yönetim Sistemi Yönetmeliği içerisinde bulunan bilgiler şirketlerin onaylı bir biçimde kullanılması konusunda önemlidir. Sistem üzerinde güvenlik sağlanması konusunda müşterilerin yazılı ya da elektronik ortamda onaylarının alınması gerekir.

Tüketici şikayetlerinin her geçen gün artması 2015 yılında yeni bir yönetmeliğin getirilmesine neden oldu. Bu yönetmelikle elektronik iletişim araçları üzerinden yapılan her türlü ticari reklamda tüketicilerin onayına kalıyor. Tüketicilerin izni dışında yapılan reklamlar yasaklanmıştır.

İYS üzerinden reklam çalışmalarına ihtiyacınız varsa danışmanlık firması sizlere destek verebilir. Firma uluslararası düzeyde ve uluslararası standartlara uygun şekilde sizlere çözümlerini sunabiliyor. Firma müşterilerinin satış ve pazarlama ihtiyaçlarına yönelik katma değerli servisler geliştiriyor.

Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?

İleti Yönetim Sistemi, ulusal bir veri tabanı oluşturularak işletmelerin gerekli reklam çalışmalarını yapabilmesini sağlıyor. Tüm markalar ve hizmet sağlayıcılar İYS’ye kayıt olmalıdır. Kayıtlı izinli veri tabanı İYS üzerinde güncel tutularak alınabiliyor.

İYS Sistemi gönderilerle ilgili izin alma- ve izin verme süreçleri, belirli işlemlerden geçiyor. İYS üzerinden marka ile tüketici arasında yapılacak bu işlemlerde her basamak ele alınıyor. Kar amacı taşıyarak elektronik ileti göndermek isteyen markalara veya firmalara belirli bedeller karşılığında bu sistem sunulmaktadır.

Kişisel veriler, en önemli güvenlik konularından bir tanesidir. Yönetmelik gereği İYS’de, Türkiye’deki tüm tüketicilerin bilgileri bulunacaktır Birçok kişi kar amacı güden bir şirketin elinde ticari olarak bilgilerinin kullanılmasından son derece rahatsızdır.

Reklam çalışmalarında firma müşterilerinin satış ve pazarlama ihtiyaçlarına yönelik katma değerli servisler geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen servis sağlayıcı firması bu konuda sizlere en uygun çözümleri geliştiriyor. Müşteri ve İş Ortaklarının değişen ihtiyaçlarına yönelik en doğru uygulamalara buradan erişebilirsiniz. Firma beraber çalıştığı firmaların rekabet yolculuklarına katkı sağlamaya devam ediyor. Firmaların büyümesine yönelik adımları işe işletmelere değer katıyor.

İYS Teknolojik Altyapısı Yeterli Mi?

İYS teknik altyapısı, Türkiye’deki tüm markalara ve tüketicilere ait verilerin yer aldığı bir sistemdir. Bu nedenle bu sistemde ortaya çıkabilecek herhangi bir olası aksaklık ülke çapındaki tüm ticari ileti gönderimini aksatabilir Markaların müşterileri onaylarını İYS’ye girmesi gerekir.

Danışmanlık firması her sektörden her tip şirkete 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu üzerinden destek veriyor. İlgili tüzük, yönetmelik, tebliğ ve sair yasal mevzuat uyarınca sizlere bu adres üzerinden danışmanlık desteği veriyor. Danışan şirketlerle beraber hassas ve doğrudan iletişim kanalları ile süreci en iyi şekilde ele alabiliyor.

Elektronik İleti Yönetiminde kişisel verilerin korunması alanında uzman olan firma bu süreçte daima yanınızda oluyor.

Editör: Haber Merkezi