İZDO'dan Karaburunlu Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Karaburun Belediyesi'nin katkılarıyla Karaburun Ortaokulu öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda önemli bilgiler aktaran diş hekimleri, öğrencilerle tek tek ilgilenerek diş taraması da yaptı.

İZDO KARABURUN 1_085956956

Hekim Birliği Sendikası Adana-Osmaniye Şube Başkanı Uzman Dr. Mehtap Şahin; "Sağlıkta Şiddete Geçit Vermeyelim" Hekim Birliği Sendikası Adana-Osmaniye Şube Başkanı Uzman Dr. Mehtap Şahin; "Sağlıkta Şiddete Geçit Vermeyelim"

Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Yönetim Kurulu Üyesi Melis Daraoğlu Gürel, “İZDO olarak geleceğin büyükleri çocuklarımıza yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdik. Onlara diş nedir? Çürük nasıl oluşur? Sağlıklı beslenme nasıl olur? ve Dişler nasıl fırçalanmalıdır? gibi farklı sorular sorarak ayrıntılı bilgiler verdik” dedi.

DÜZENLİ DİŞ FIRÇALAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Gerçekleştirdiği sunumda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Gürel, sözlerine şöyle devam etti: “Uzun süre biberon ve emzik kullanan çocukların ön dişlerinde çürük görülebiliyor. Çocuklar koşup oynarken ağızlarını çarparak dişleri kırılabiliyor veya diş, köküyle birlikte yerinden çıkabiliyor. Eğer küçük bir kırıksa dolguyla müdahale edilmesi gerekiyor. Fakat diş tamamen yerinden çıkarsa bir bardak sütün içine koyup en kısa sürede bir diş hekimine başvurulması gerekiyor. Günde en az iki defa dişlerin fırçalanması da bir diğer önemli konu. Bunun yanı sıra; diş ipi kullanımı diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerin temizlenmesi açısından gerekli bir işlem. Bunlar dışında dişlerin arasında kalan yiyecekleri çıkarmak için ağıza sivri kalem, kürdan ve benzeri şeylerin kesinlikle sokulmaması gerekiyor”

İZDO DİŞ HEKİMLERİ LOGO_085957239

Editör: Haber Merkezi