Japon adası Kyushu'nun yaklaşık 2,5 milyon sakinine, son derece güçlü Nanmadol Tayfunu'nun yaklaşması nedeniyle evlerini terk etmeleri ve tahliye merkezlerine taşınmaları tavsiye edildi.

Tahliye mesajı, dördüncü tehdit seviyesinin bir işaretidir. Aynı zamanda, yetkililer hala mümkünken güvenli bir yerde saklanmalarını tavsiye ediyor. Bir sonraki beşinci ve en yüksek tehlike seviyesi, acil tehdit nedeniyle bir hayat kurtarma ihtiyacı anlamına gelir. Kyushu adasındaki Kagoshima Eyaletindeki Izumi ve Nishinoomote kentlerinde yaşayan yaklaşık 68 bin kişi için şimdiden ilan edildiği bildirildi.

Temel olarak tahliye, tropik fırtınanın ana etkisinin, Miyazaki ve Kumamoto'nun düşmesi gereken Kagoshima vilayetlerinin sakinlerini etkiliyor. Tayfun şu anda Kyushu'nun güneyinde ve kuzeybatıya doğru ilerliyor. Merkezindeki basınç 925 hektopaskaldır, aynı yerdeki rüzgar hızı 50 m / s'dir ve rüzgarlarla - 70 m / s'ye kadar.

Kasırganın Pazar öğleden sonra Kyushu'nun güney kıyısına yaklaşması ve ardından kuzeydoğuya Japonya'nın ana adası Honshu'ya doğru hareket etmesi bekleniyor. Şu anda Kagoshima Eyaletinde bile saniyede 42 metreye varan hızlarda esen rüzgarlar var. Denizdeki dalgaların yüksekliğinin 14 metreye ulaşabileceği bildiriliyor.

O zamana kadar, 24 saat içinde 600 mm'ye kadar yağış bekleniyor. Meteorologlar ciddi bir sel ve toprak kayması tehdidi konusunda uyarıyorlar. Ayrıca tayfun nedeniyle 510 sefer iptal edildi, adalar arası vapur trafiği ve bazı bölümlerde hızlı tren seferleri durduruldu.

Ayrıca, elektrik kesintileri zaten oluyor. Kasırga bölgesindeki 22 binden fazla evin elektriksiz kaldığı kaydedildi.

Dün gece, Japonya'nın ana meteoroloji ajansı, Tayfun Nanmadol'un geçişi nedeniyle Kagoshima Eyaleti için fırtına rüzgarları, yüksek dalgalar ve fırtına dalgalanmaları tehdidine karşı özel bir uyarı yayınladı. Tayfuna ayrıca "çok güçlü" statüsü verildi. Buna ek olarak, Japon meteoroloji ajansı, yalnızca önemli hasara ve can kaybına neden olabilecek doğal afetler durumunda yapılan Kagoshima Eyaleti için tehlike konusunda özel bir uyarı yayınladı.

Daha önce, 12 Eylül'de meteorologlar, Muifa Tayfunu nedeniyle güney Japonya'da en az 250 mm yağış tahmin etmişti. Muhtemelen, ayetin ağırlığı Okinawa Eyaletine düşecek. Hükümet, bölge sakinlerini yoğun yağış nedeniyle dikkatli olmaya çağırdı.

4 Eylül'de, Hinnamnor Tayfun’unun neden olduğu bir fırtınanın etkisiyle, Japonya'nın güneyindeki Okinawa Eyaletinde en az 4.3 bin konut binası elektriksiz kaldı. Japon makamları 100.000'den fazla insanı tahliye etmeye çağırdı. Siparişler, Ishigaki şehrinin 49.6 bin sakininin yanı sıra Okinawa'daki Miyakojima şehrinin yaklaşık 55.5 bin sakinini aldı.

Editör: Güven BOĞA