Seyhan’ın İlk Kadın Belediye Başkanı Oya Tekin Mazbatasını Aldı

31 Mart Yerel Seçimleri Türkiye genelinde büyük değişimlerin öncüsü oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ve seçmeni, yüzde 25’lik cam tavanı deyim yerindeyse yerle bir ederek Türkiye genelinde çok sayıda belediyeyi kazandı ve seçimlerden birinci parti olarak çıktı. En son Bülent Ecevit döneminde böyle bir başarı elde edilmişti. Bu başarının en önemli unsurları olan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları da mazbatalarını almaya ve bu sevinci seçmenleriyle kutlamaya devam ediyor. Seyhan’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Oya Tekin’in mazbata töreni de adeta bir karnaval coşkusu içerisinde gerçekleşti. CHP İl Binası önünde toplanan kalabalık, türküler ve sloganlar eşliğinde Seyhan Belediyesine yürüdü. Tören Seyhan Belediyesinde barış şehitlerinin anısına oluşturulan Barış Meydanında gerçekleştirildi.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 10.02.57

Cam Tavanlar Yerle Bir Oldu

Oya Tekin, yerel siyasette kadın temsilinin arttırılmasına yönelik çalışmaları “Cam Tavanları Kırıyoruz adlı kitabıyla parti yönetimine ve kamuoyuna sunmuştu. Bu çalışmaları onu CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığına taşımıştı. Şimdi ise kendisi bu cam tavanları bir bir kırdı ve Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birinin belediye başkanı oldu. Bu zaferi tüm dünyada kadınların insanca yaşama mücadelesinin bir parçası olarak gören Oya Tekin, başarısını bu mücadeleye emek veren tüm kadınlara ithaf ediyor.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 12.42.13 (1)

Büyük İlçe, Büyük Sorumluluk, Büyük Heyecan

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olması Seyhan’ın sorunlarının da büyük olduğu anlamına geliyor. Oya Tekin en büyük sorunu Seyhanlının yaşadığı derin yoksulluk olarak saptamış durumda. Bu nedenle projelerinde yoksullukla mücadele ve sosyal belediyecilik çalışmaları en önemli yeri tutuyor. Seçim kampanyasındaki konuşmalarında Yoksulluk-Şiddet ve Madde Bağımlılığının birbirini tetikleyen üç olgu olduğunun altını çizen Oya Tekin, bu üç sorunla da mücadele etmek için eylem planlarını hazırlamış durumda.

Whatsapp Image 2024 04 07 At 12.42.15 (1)

Kadının İnsanca Yaşama ve Var Olma Mücadelesinin Bir Zaferi

Mesleki ve siyasi yaşantısı boyunca kadın cinayetleriyle, kadın yoksulluğuyla ve cinsiyet eşitsizliği ile mücadele eden Oya Tekin’in Seyhan Belediye Başkanı olması, tüm kadın dernekleri ve Seyhanlı kadınlar tarafından da büyük coşkuyla karşılandı. Özellikle diğer adayların aksine ayrıştırıcı değil birleştirici söylemlerle hareket eden Oya Tekin; çeşitli kültürlerden, etnik aidiyetlerden ve toplumsal sınıflardan meydana gelen Seyhan Halkının taktirini kazandı. Toplumsal Barışı en büyük hazine olarak görmeye ve bunu korumaya devam edeceklerini belirtti.

EŞİK,  DEĞİŞİM KADINLARLA GELECEK EŞİK, DEĞİŞİM KADINLARLA GELECEK

Senin Sesin Oya Tekin

Sesine kulak verilmeyen kalabalıkların sesi olmak Oya Tekin’in en önemli iddialarından biri. Dezavantajlı grupların, gençlerin, yaşlıların, kadınların ve emeğiyle geçinenlerin sesi olmak için çabalayan Seyhan Belediye Başkanı, Seyhan’ın kaynaklarının Seyhanlılar için eşit ve adil şekilde kullanılacağını tekrar vurguladı.

CHP İle Şeffaf Belediyecilik

Şeffaf bütçe anlayışı ve işe alımlarda şeffaflık Cumhuriyet Halk Partisinin bu seçimdeki en önemli vaatleri… 2019 Yerel Seçimlerinde kazanılan belediyelerde şeffaflık ilkesinin başarı ile uygulanması, tüm yurtta CHP’li adayların kazanmasında etkili oldu. Oya Tekin de tıpkı Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar, Vahap Seçer ve Mansur Yavaş gibi halkçı ve şeffaf belediyecilik ekolünü devam ettiren isimlerden biri olacak.

Üst üste üçüncü kez Cumhuriyet Halk Partisi ile devam kararı alan Seyhan’ı yakın gelecekte neler bekliyor, takip etmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi