Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından desteklenen Tarsus Gençlik Kampı, sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra kadınların toplumsal yaşama daha fazla entegre olabilmelerini sağlayacak çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

Tarsus Gençlik Kampı, geçtiğimiz aylarda kurulan ve halen üye kayıtlarını sürdüren 'Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü' üyelerine ev sahipliği yaparak kadınların motor kullanımı ve trafik konusunda bilinçlenmelerine yönelik bir eğitim programı düzenledi.

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (5)

Demokrasi İçin Kadınlar; Kadınlar Kayyuma Hayır Diyor. Belediyeme, Yasalarıma, İrademe Dokunma Demokrasi İçin Kadınlar; Kadınlar Kayyuma Hayır Diyor. Belediyeme, Yasalarıma, İrademe Dokunma

Kamp alanında gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlar motosiklet kullanımı konusunda uzman eğitmen nezaretinde bilgilendirildi ve motosikletleriyle kamp içerisinde tur attılar. Ayrıca, sosyal aktiviteler ve ikramlarla keyifli dakikalar geçiren kadınlar, bu etkinlikle birlikte kadınların toplumsal yaşama daha fazla entegre olmalarını sağlayacak bir adım atmış oldular.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu'nun da katıldığı eğitim çalışması, kadınların motosiklet kullanımıyla ilgili merak ettikleri konuları eğitmen Suat Afşin'e yönelterek bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Kulüp kurucularından Beden Eğitimi Öğretmeni Gülay Kuru, kampta aldıkları eğitimle ilgili olarak, "Kulübümüz, 2 ay önce kurulmuş yeni bir kulüp. Amacımız; kadınların da hayatın her alanında olduğu mesajını veren bir farkındalık yaratmak. Bu farkındalık, neden motorların üzerinde olmasın?" şeklinde konuştu.

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (3)

Kulüp olarak yaz boyunca birçok aktivite yapmayı hedeflediklerini belirten kuruculardan Meryem Özdemir ise, Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Kadınlara özel motor kulübünü kurduk ve Tarsus’ta olmayan bir oluşumu hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla da etkinlikler yapıyoruz. Yaz boyunca da birçok etkinliklerimiz olacak" dedi.

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (4)

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (1)

Kadinlar Büyükşehi̇ri̇n Desteği̇ni̇ Her Alanda Hi̇ssedi̇yor (2)

#Kadınlar #MotorluKadınlar #Tarsus #GençlikKampı #SosyalAktivite #MersinBüyükşehirBelediyesi #KadınveAileHizmetleri #MotorKulübü #Eğitim #TrafikEğitimi #ToplumsalEntegrasyon #BüyükşehirBelediyesi #KadınDesteği #TarsusGençlikKampı #SosyalEtkinlik #Kulüp #Aktiviteler #Güvenlik #KadınEmpowerment #KadınHakları #ToplumsalCinsiyetEşitliği #Eğitim #KadınSağlığı #KadınGirişimcilik #KadınDayanışması #KadınGüçlenmesi #KadınHareketi #KadınEğitimi #KadınKatılımı #KadınHakları #KadınKulübü

Editör: Haber Merkezi