"Fugro, Dünya ve üzerinde inşa edilmiş yapılar hakkında kapsamlı bilgiler toplayan ve analiz eden, dünyanın önde gelen Geo-veri uzmanıdır.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 1500 km2'lik bir alanı taramak için FUGRO firmasının son teknoloji sensörleri ile fay hattı ve çevresinin 3 boyutlu haritalanması FUGRO-TÜRKİYE ve AFAD'dan katılan uzmanlarla devam ediyor.

FUGRO ve AFAD işbirliği ile LİDAR çalışması.

Avrupa ve Afrika Grup Direktörü, Erik Jan B. Çalışmalarla ilgili şu bilgiyi paylaştı;

Fugro, ülke son depremlerin yıkıcı etkisinden kurtulmaya devam ederken Türk hükümetine destek sağlıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Kurumu (AFAD) ile yakın işbirliği içinde olan Fugro, etkilenen bölgenin mevcut özelliklerini doğru bir şekilde haritalandıracak bir havadan LiDAR araştırması gerçekleştirecek. Elde edilen veriler, yardım çabalarına yardımcı olmak ve bölgedeki gelecekteki riskleri değerlendirmek için AFAD ile işlenecek ve paylaşılacaktır.

Hollanda'daki ekibimiz, Ankara'daki Fugro'nun yanı sıra sahadaki uzmanların desteğiyle bu proje için ekipman ve personeli harekete geçirecek.

Son teknoloji ürünü sensörler, 1500 km2'lik bir alanı araştırmak için kullanılacak ve fay hattının ve çevresinin 3D haritalandırılmasını sağlayacaktır. Bu, etkilenen bölgede veya çevresinde bulunan öğeleri tanımlayarak yardım çabalarını doğrudan destekleyecektir. Ayrıca, mevcut durumun anlaşılmasını geliştirmeye ve gelecekteki olası etkileri belirlemek için risk değerlendirmelerini kolaylaştırmaya hizmet edecektir.

Şahsen, bu doğal felaketin yıkımı, kişisel kaybı ve etkisiyle sarsıldığımızı söylemek isterim. Bazı meslektaşlarımız için bu, aile, arkadaş veya iş arkadaşlarının kaybıyla derinden kişiseldir. Ekiplerimizin yardım ve yeniden yapılanma çabalarını desteklemek için öne çıkmasından gurur duyuyorum. Coğrafi veri uzmanlığımızı ve içgörülerimizi mümkün olan en etkili şekilde sağlamaya kararlıyız.

Fr-XcplXsAABnYZ

"Fugro, Dünya ve üzerinde inşa edilmiş yapılar hakkında kapsamlı bilgiler toplayan ve analiz eden, dünyanın önde gelen Geo-veri uzmanıdır. Entegre veri toplama, analiz ve tavsiye yoluyla, müşterilerimizin varlıklarını güvenli, sürdürülebilir ve verimli bir şekilde tasarlamasına, oluşturmasına ve işletmesine yardımcı olmak için Geo-data'dan elde edilen içgörülerin kilidini açıyoruz."

Editör: Haber Merkezi