“Yasaklar, sansürler, nefret kampanyaları; şarkılarımızı, türkülerimizi engelleyemez. Mabel’in sesi de nefesi de bizimdir, hepimizin. Nefret bataklığına karşı Mabel’in sesine ses veriyoruz!”

Kaos GL Derneği, şarkıcı Mabel Matiz’in yeni klibi “Karakol”un homofobik nefret kampanyalarıyla hedef gösterilmesine ilişkin açıklama yayınladı.

Dernek, “Mabel’in sesi de nefesi de bizimdir, hepimizin” diyerek nefrete karşı Mabel Matiz’le dayanışmaya çağırdı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bu coğrafyanın melodilerini, ritimlerini büyük bir özen ve emekle bizlerle buluşturan Mabel Matiz’in hedef gösterilmesini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Bir ayda 10 LGBTİ+ etkinliği yasaklanmış, en az 530 LGBTİ+ aktivisti gözaltına alınmışken; Mabel’in “Karakol” şarkısı ve klibi, bu nefret ve şiddet sarmalında açan bir karanfil gibidir.

Sanat dünyamızın ikonlaşan isimlerinden Mabel Matiz, şarkısı ve klibinde “aşkın mezarını cana oyanlara” sitem etmektedir. Bizim sitemimiz de Mabel’in karanfil kokulu şarkısını hedef gösterenlere, hayatlarımıza saygı duymayanlara, homofobik sosyal medya ve medya operasyonlarıyla şarkılarımızı susturmaya çalışanlaradır.

Klibin, RTÜK tarafından sansürlendiğini de medyadan öğrendik. Yasaklar, sansürler, nefret kampanyaları; şarkılarımızı, türkülerimizi engelleyemez. Mabel’in sesi de nefesi de bizimdir, hepimizin. Nefret bataklığına karşı Mabel’in sesine ses veriyoruz!

“Vermedim adını zora koydular

Aşkın mezarını cana oydular

Camlara düşüyor yaşı yedi göğün

Ellerin elime niye kapı duvar?”

Kaos GL Derneği

Editör: TE Bilisim