KESK Adana Şubeler Platformu'ndan İsrail'e Tepki

ADANA - KESK Adana Şubeler Platformu, Adana İnönü Parkı'nda İsrail'e Tepki konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partinin destek verdiği açıklamada, KESK adına Eğitim Sen Şube Başkanı Fatih Toprak konuştu.

"Savaş ve İnsanlık Suçuna Karşı Sesimizi Yükseltelim, Mücadeleyi Büyütelim!" başlığıyla yapılan açıklamada, İsrail Hükümeti'nin uluslararası emperyalist güçlerin desteğiyle insanlık suçu işlemeye devam ettiği vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.48 (2)

Toprak, İsrail Ordusu'nun 27 Mayıs sabahı BM gözetimindeki Refah Kampı'nda yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye düzenlediği saldırı sonucu onlarca insanın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Katliamı lanetlediklerini ifade eden Toprak, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Silahsız ve sivil insanlara yönelik bu son saldırının, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail Ordusu'nun Refah Bölgesi'ndeki operasyonlarını durdurma kararından kısa bir süre sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Toprak, İsrail'in açıkça dünyaya meydan okuduğunu ve insanlık değerlerini ayaklar altına alarak katliamlara devam edeceğini ilan ettiğini söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.48

"36 Binden Fazla Sivil Hayatını Kaybetti"

Toprak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 36 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini, 82 bine yakın insanın yaralandığını belirtti. Yapılan saldırıların insani değerlerden yoksun olduğunu ve bir barbarlığı temsil ettiğini vurgulayan Toprak, İsrail'in savaş ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

"İnsanlık Trajedisiyle Karşı Karşıyayız"

İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin konacağı morgun ve yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olmasının, nasıl bir insanlık trajedisi ile karşı karşıya kalındığını gösterdiğini belirten Toprak, savaştan sadece savaş tüccarlarının, halkın sırtından zenginleşenlerin ve ülkeyi savaşla, çatışmalarla, toplumsal kutuplaşmalarla ve baskıyla yöneten rejimlerin kazandığını söyledi.

Toprak, insanlığın bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Katliamların durdurulması, sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanması gerektiğini ifade eden Toprak, İsrail hükümetinin saldırılarının durdurulması, ateşkes sağlanması ve insani yardımlara yönelik engellemelerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.46

"Kalıcı ve Adil Barış İçin Çözüm"

Halkların güvenlik ve refah içinde yaşamasının tek yolunun kalıcı ve adil barış olduğunu belirten Toprak, Filistin halkının dünyadan ve Türkiye’den hamaset ve timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar beklediğini söyledi. Filistin halkına yönelik ablukanın derhal kaldırılması, İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi ve İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Toprak, Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için verdiği bağımsızlık mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.

KESK olarak, Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içerisinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya ve bunun için mücadeleyi, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceklerini ifade eden Toprak, Filistin halkına ekonomik ve sosyal her türlü desteğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.49 (1)

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.47

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.47 (1)

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.21 (1)

Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi Eski ABD Başkanı Trump’a, Pensilvanya mitinginde silahlı saldırı düzenlendi

Whatsapp Image 2024 05 30 At 18.13.21

Editör: Haber Merkezi