KESK'ten İsrail'e Sert Tepki: "Filistin Halkının Yanındayız"

Giresun Eğitim Sen Şube Sekreteri Erçin Işık, KESK Şubeler Platformu adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirerek, Filistin'in kauçuk yanında kayıtlı olduğunu belirtti. Işık, açıklamasında, "Siyonist, ırkçı, İsrail'in uyguladığı, uluslararası emperyalist güçlerden kaynaklanan destekle insanlık suçunu işlemeye devam ediyor

Savaş Ve İnsanlik Suçuna Karşi Sesi̇mi̇zi̇ Yükselteli̇m,Mücadeleyi̇ Büyüteli̇m Siyonist, Irkçı İsrail Hükümeti Uluslararası Emperyalist Güçlerden Aldığı Destekle Insanlık Suçu Işlemeye Devam Ediyor.son Olarak İsrail Or (1)

Son olarak, 27 Mayıs İsrail Ordusu'nun Birleşmiş Milletler topraklarındaki Refah Kampı'nda yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik saldırıda onlarca insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı Işık, katliamı lanetledikleri ve ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledikler

İsrail'in saldırılarını "insani değerlerden yoksunluk ve barbarlık" olarak nitelendiren Işık, "İsrail açıkça dünyaya meydan okumakta, insanlık değerlerini ayaklar üzerinden katliamlara devam ettirmektedir" dedi. İsrail, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te bu yana düzenlenen saldırılarda, büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 bin fazla sivilin hayatını kaybettiğini, 82 bin yakın insanın yaralandığını vurguladı.

Meclis Gündemindeki Vergi Paketine Tepkiler: Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu Açıklamalarda Bulundu Meclis Gündemindeki Vergi Paketine Tepkiler: Tez-Koop-İş Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu Açıklamalarda Bulundu

Işık, "İsrail saldırıları nedeniyle kaybedilenlerin konacağı morgun, yaralıların gittiği hastanelerin dahi kalmamış olması, nasıl bir insanlığın kalması ile karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor" diyerek, savaş ve insanlığın suçlarının durdurulması gerektiğini belirtti. Savaş tüccarlarının, halkın arkasından zenginleşenlerin ve baskıcı rejimin kazanç elde etmelerine dikkat eden Işık, insanlığın bu barbarlığın ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

Savaş Ve İnsanlik Suçuna Karşi Sesi̇mi̇zi̇ Yükselteli̇m,Mücadeleyi̇ Büyüteli̇m Siyonist, Irkçı İsrail Hükümeti Uluslararası Emperyalist Güçlerden Aldığı Destekle Insanlık Suçu Işlemeye Devam Ediyor.son Olarak İsrail Or (2)

Filistin'in dünyada ve Türkiye'den çözüm için somut adımlar attığını belirten Işık, Filistin halkına yönelik ablukanın direnişleri, İsrail'in işgal ettiği topraklardan geri çekilme ve İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik anlaşmaların iptal edilmesi vurgulandı. "Filistin eşit, özgür bir Filistin'i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail'e ve emperyalizme karşı yürüttüğü aralık mücadelesinin yanındayız" diyen Işık, Filistin halkına her türlü ekonomik ve sosyal desteğin sürdürülmesini ifade etti.

Giresun KESK Şubeler Platformu olarak, Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içinde kalmaya, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceklerini söyleyerek Işık, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Filistinlilerin haklari tanınmayan hiçbir 'çözüm' kabul edilmemelidir. Savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için durdurulma girişimlerinde bulunulmalıdır. İsrail patlamaları durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler durdurulmalı, durdurulmalı ve barışmadan sonlandırılmalı."

Editör: Haber Merkezi