Ülkemizin güzide kurumları arasında yer alan Kızılay’ın, son yıllarda liyakatsiz yönetimlerin kurbanı olması nedeniyle kendisine duyulan güveni hızla kaybettiğini, bunun sonucunda kan bağışlarının azalması yüzünden sağlık alanında can kayıplarına varan sıkıntılar yaşandığını bildiren Kılıçdaroğlu Gönüllüleri kan bağışında bulundu.

Hayatlarında hiçbir maddiyat ve makam beklentisi olmayan, hangi siyasi görüşten oldukları fark etmeksizin her yaştan ve meslekten insanlardan oluşan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek hedefinde buluşan onlarca Kılıçdaroğlu Gönüllüsü Adana’nın Barajyolu kesimindeki Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağışı yaptı.

Kizilay Kan-2

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri adına burada konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına kulak vererek, ameliyat olması gereken hasta yurttaşlarımız ve yakınlarının çaresiz kalmaması için Kızılay’a bağışta bulunuyor ve tüm halkımızı kan bağışlamaya davet ediyoruz” denildi.

Kızılay’ın; Türkiye’nin yüz akı, milli bir kuruluşu olmasına rağmen son 21 yılda liyakatsiz yönetimlerin kurbanı olduğunu ve bunun sonucunda halk nezdindeki güvenini kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Kizilay Kan

“Deprem felaketi sırasında liyakatsız yöneticilerinin, depremzedelere dağıtılacak çadırların yanında, kurban bağışlarımızdan arta kala konserve kavurmaları bile satması nedeniyle milli kuruluşumuz olan Kızılay halkımızın güvenini kaybetmiştir. Bunun sonucunda kan bağışları rekor düzeyde azalırken, kan stokları da maalesef riskli seviyelere  gerilemiştir. Bu nedenle hastanelerdeki yurttaşlarımızın ameliyatları acil durumlar hariç ertelenmeye başlanmış hatta can kayıpları olmuştur. Hastalarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi, hasta yakınlarımızın kan bulma eziyetine son vermek için Kılıçdaroğlu Gönüllüleri olarak bir araya gelerek bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Yöneticilerinin kötü niyetli ya da beceriksiz olmalarının, ülkemizin köklü ve güzide kurumlarına zarar vermesinin önlenmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Yöneticisi oldukları kurumlarından önce, şahsi çıkarlarını düşünerek hareket edenlerin kötülüğünün Kızılay’a mal edilmemesi gerekir. Cumhuriyetin köklü kurumlarından olan Kızılay’ımızın 14 Mayıs seçimlerinin ardından liyakatli isimler tarafından yönetileceğine ve eski güvenini yeniden kazanacağına  gönülden inanıyoruz. Kızılay bizimdir, Türk milletinindir ve hep öyle kalacaktır. Bunun için de başta vatandaşlarımız olmak üzere herkesin bu konuda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir."

Editör: Haber Merkezi