ANDA Arama Kurtarma Ekibine İlkyardım Eğitimi 

Kızılay ve ANDA Arama  Kurtarma Derneği İl Temsilciliği işbirliğinde ANDA ekibine temel ilkyardım eğitimi verildi. 

Ulusal ve uluslar arasında Türkiye’nin iyilik eli olarak  topluma hizmet eden Kızılay, ilkyardım  eğitimleri ile de hayatlara dokunuyor. 

e4e74957-ea35-4d6d-9fa1-da59bedc21b7

Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı

Tıpkı Kızılay gibi topluma karşılıksız hizmet eden, yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler alanlarında sorumluluk üstlenen ANDA ekibine iki günlük eğitim Kızılay Eğitim Salonunda gerçekleşti. 

Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf  Ramazan Saygılı,  ilkyardımcı eğitiminin önemine dikkati çekerek, tamamen gönüllülük esası ile eğitim alan ANDA ekibimi tebrik ederek, şunları söyledi: 

“İlkyardım; Profesyonel yardım ekipleri gelinceye kadar hasta ve yaralı kişiye ani olarak yapılan yardımdır. İlk yardım konusunda eğitim ve sertifika almış, bilgi ve becerisini yaşam kurtarmak  ve korumak için kullanan, aynı zamanda toplumu acil durumlara hazırlıklı olmak ve müdahale etmeleri için mobilize etmek ve destek sağlayan ilkyardımcılar aldıkları eğitim sayesinde hayatların kurtarılmasına vesile oldukları için kutsal ve insani bir görev üstlenirler. “

Kızılay uzmanları tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 

Editör: Süleyman Devrim Boğa