SANATÇILAR SMA’LI ÇOCUKLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

TUVALLERİYLE “BİR HAYAT DA SEN VER” DEDİLER

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, İranlı sanatçı Ahmedi Shoeib eğitmenliğindeki 46 sanatçının SMA hastası çocuklar için hazırladığı resimlerden oluşan dayanışma sergisine ev sahipliği yaptı. “Bir Hayat da Sen Ver” başlıklı, 110 adet eserin yer aldığı sergiden elde edilen gelir, SMA hastası çocukların tedavisi için bağışlanacak.

Dayanışma Sergisi 2

Serginin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Böyle anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bu zor yaşamların mücadelesinde çorbada bir tuzumuz olmasına vesile olan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Tüm sanatçılarımızı anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ahmedi Shoeib: Alınan her eser SMA’lı çocuklarımıza şifa olacak

SMA hastalığına dikkat çekmek için hazırlanan serginin açılışında konuşan İranlı Sanatçı Ahmedi Shoeib, “Bu sergimizle SMA’lı çocuklarımıza destek olmayı hedefliyoruz.  SMA ilaçlarına ulaşmak oldukça zor maddi ve manevi anlamda aileleri zorlamaktadır. Bu nedenle sanatçılarımız onların yarasına bir nebzede olsa merhem olmak için burdalar. Alınan her eser SMA hastası çocuklarımıza şifa olacaktır ” dedi.

Dayanışma Sergisi 1

Annelerin çığlıklarına kayıtsız kalmadık

Sergide eserleri bulunan proje sahiplerinden Yurdanur Gözcü ise “SMA genetik bir kas hastalığı ve bu hastalığın büyük maliyetleri var. Çocuklar dünyanın en masum, saf ve temiz varlıkları. Metrobüs duraklarında, meydanlarda her gün duyduğumuz annelerin çığlıklarına kayıtsız kalamayız. Bu sergiye şaheserleri ile katkı sağlayan tüm sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum.  Sergimizin gelirinin yüzde 30’unu SMA hastası çocuklar için bağışlayacağız. Tüm sanatseverleri sergimize davet ediyorum. Desteklerinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi, 15 Mayıs’a dek Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir. 

Dayanışma Sergisi 5

Dayanışma Sergisi 4

Dayanışma Sergisi 3

Editör: Haber Merkezi