Liposuction operasyonları kilo vermek için değil inatçı yağ hücrelerini vücudun belirli bölgelerinden uzaklaştırılmasıdır.

Liposuction Nedir?

Obezite gibi kilo ile ilgili problemleri olmayan fakat bölgesel olarak zayıflamayla yağlanmaların giderilmediği kişilerde, var olan fazla yağ dokusunun uzaklaştırılması ve vücuda kas yağ dengesinin oluşmasını sağlayan cerrahi bir yöntemdir.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Özellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi vücuttaki inatçı yağlanmaların ve bölgesel fazlalıkların fazla görüldüğü bölgelere liposuction yapılan bir uygulamadır. Liposuction uygulaması çeşitli yöntemler ile daha akışkan hale getirilen yağ dokuların 1-2 mm'lik kesiler içinden, 2-3 mm çapında ince ve uzun kanüller kullanılarak vakumlanarak uzaklaştırılması şeklinde yapılır.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Bu yöntem bir zayıflama tedavisi değildir. Yalnızca bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının daha düzgün bir şekle gelmesini sağlayan bir uygulamadır. Sistemik bir sağlık problemi olmayan, hamile veya yeni doğum yapmış olmayan kişiler için uygundur.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu tedavi üç farklı yöntem ile kişilere uygulanır. Bunlar ıslak teknik liposuction ve ultrasonik liposuction, lazer liposuction olarak sayılabilir. Uzman doktorunuzun yaptığı muayeneler sonucunda size uygun vereceği karara göre en etkili teknik belirlenir ve operasyonunuz gerçekleştirilir. Bu tekniklerin belirlenmesinde liposuction fiyatları konusunda farklar oluşabilir. Size ve bütçenize en uygun yöntemi seçebilirsiniz.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Liposuction bir kilo verme uygulaması değildir. Vücudunuzda bel, basen, diz, karın ve kalça gibi eritilmesi zor inatçı yağların bulunduğu yerler en sık uygulama yapılan alanlardır.

Liposuction Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Liposuction öncesinde hastaların ruhsal ve fiziksel olarak ameliyata hazırlanması çok önemlidir. Bunun dışında kalp, şeker, astım gibi hastalığı olan kişiler ilaçlarını düzenli kullanıyor olmalı ve doktor tavsiyesine göre bu tedaviyi almalıdır. Alkol ve sigara gibi alışkanlıkların kullanımı sonlandırılmalı, kullanılan aspirin ve vitaminler bırakılmalıdır. Doğum kontrol haplarını kullanan kadın hastalar bu ilaçlara ara vermelidir. Gebelik ihtimali olanlar için kesinlikle sakıncalı bir operasyondur bu nedenle en az 3 ay sonra gebelik planlanması gerekir.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction operasyonu sonrasında 2-4 saatin ardından hastalar ağız yoluyla beslenmeye geçip ve kısa yürüyüşler yapabilir. Hastanın ameliyatın ilk gününü gözetim altında hastanede geçirmesi gerekir. Hastalara ağrı kesiciler ve antibiyotik uygulanır. İlk hafta hastanın vücudunun belirli yerlerinde ödem olabilir ancak ikinci haftadan sonra bu ödemler gerilemeye başlar ve 5-10 gün sonra hasta günlük aktivitelerini yapmaya başlayabilir. İlk bir ay boyunca ağır egzersizler tavsiye edilmez ve 4-6 hafta boyunca korse kullanılır. 1-3 ay içerisinde hasta tamamen iyileşmiş olur.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Bu operasyon ile yağ hücreleri kalıcı olarak yok edilir. Fakat tekrar kilo almanız durumunda vücudunuzun farklı bölgelerinde yeniden biriken yeni yağ hücreleri oluşabilir. Liposuction sonrasında yeni vücut şeklinizi korumak adına yiyip içtiklerinize özen göstermeniz gerekir. Bunun için bol miktarda yağsız protein, meyve ve sebze, tam tahıllı ürünler ve az yağlı süt içeren bir diyet uygulayabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak egzersiz yapmak formunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

Liposuction Tekniği Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction yağ hücrelerinin olduğu vücudun tüm bölgelerine yapılabilir. Ama genellikle egzersizler ile eritilemeyen inatçı yağların olduğu bölgeler özellikle tercih ediliyor. Ayrıca operasyon yapılacak bölgenin yağ yoğunluğu liposuction fiyatları üzerinde de etki gösterir.

Liposuction Fiyatları

Herkes için sabit bir fiyat vermek söz konusu değildir. Kişilerin yaptırmak istediği bölge ve yağ yoğunluğuna göre liposuction fiyatları değişim gösterir.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/ bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi