MERSİN’İN 3. KANALİZE KAVŞAĞI 3. ÇEVRE YOLU İLE 20. CADDE BİRLEŞİMİNDE AÇILDI

3. ÇEVRE YOLU İLE 20. CADDE KESİŞİMİNDEKİ KANALİZE KAVŞAK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, 3. Çevre Yolu’nda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 3. kanalize kavşağı tamamlayarak trafiğe açtı. Araçlar için 3 farklı kulvardan yönlendirme yapan kanalize kavşak sayesinde trafik ışığında bekleme süresi kısalırken trafikte oluşan araç yoğunluğu da azalacak. Bisiklet yolunun da yapıldığı kavşak 7 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı.

Dönel kavşak, kanalize kavşak haline getirildi

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin 3. Çevre Yolu üzerinde aşamalı olarak sürdürdüğü yol düzenleme, yenileme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. İhtiyaca göre aşamalı olarak yapılan çalışmalar kapsamında yoğun olan kavşaklardan biri olan 3. Çevre Yolu’nu 20. Caddeye bağlayan dönel kavşak yapılan düzenleme ile kanalize kavşak haline getirildi.

Araçların düz istikamette, sağa ve sola dönüşlerinde 3 farklı kulvardan yönlendirme yapan kavşak çalışması sayesinde araçların trafik ışığında bekleme süresi azalırken, araç yoğunluğunun da miminuma indirilmesi sağlanmış olacak. Kavşak, deprem sonrası artan Mersin nüfusu nedeniyle oluşan ekstra trafik yoğunluğunun da azalmasına katkı sunacak.

Bisiklet kullanıcılarının da konforlu ve güvenli bir sürüş sağlaması için bisiklet yolunun yapıldığı kavşakta 2 bin 300 ton asfalt dökümü, 1800 metre de bordür çalışması yapıldı.

“Konforlu ve güvenli seyahati amaçlıyoruz”

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi ve yapımı tamamlanan kavşağın kontrolörü olan Süleyman Tufan Genç, hemzemin kanalize kavşağın özelliklerini anlatarak, “Hemzemin kanalize kavşak modeli hem sağa dönüşlerde hem sola dönüşlerde hem de düz istikamette araçların daha az bekleme süreleriyle daha konforlu seyahat etmelerini amaçlayan bir kavşak modelimizdir” dedi.

3. Çevre Yolu’nda yaptıkları 3. kanalize kavşak olduğunu söyleyen Genç, kavşağın trafiğin yoğunluğunu azaltacağını belirterek, “Burası 3. Çevre Yolu istikametini 20. Cadde’ye bağlayan kavşağımızdır. Gördüğünüz gibi bayağı yoğun trafik akışı olan bir kavşak. 3. Çevre Yolu’nda 3. kavşağımız. Kanalize kavşak yapmamızın sebebi; sürücülerin olabildiğince konforlu ve güvenli seyahat etmelerini amaçlıyoruz.  Bu sayede Mersin halkı ve başımıza gelen deprem felaketinden dolayı Mersin’e gelen misafirlerimizin daha kısa sürede ve daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi