• EN BAŞARILI YÖNETMEN ÖDÜLÜ MERSİN’DE

  • YÖRETMEN MURAT ATAK BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ

İstanbul Büyük Kulüp Derneği’nde düzenlenen ödül gecesinde konuşan Atak, “Pandemi döneminde her yerde perdeler kapanırken, Mersin’e yeni bir vaha kazandıran Başkan Vahap Seçer'e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ödüllere doymuyor. Geçtiğimiz günlerde Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’nden ödülle dönen Mersin Şehir Tiyatrosu’na, bir ödül de İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri jürisinden geldi.

Pandemi nedeni ile 2 yıl ara veren, ancak tam 47 yıldır gerçekleştirilen İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, İstanbul Büyük Kulüp Derneği’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Törende, geçtiğimiz yıllarda duyurulan, ancak teslim edilemeyen ödüllerle birlikte, 2021-2022 tiyatro sezonu ödülleri de sahiplerine teslim edildi.

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU ÖDÜLE DOYMUYOR (3)

‘Yılın En Başarılı Yönetmeni’ ödülünün sahibi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, "Pandemi döneminde her yerde perdeler kapanırken, Mersin’e yeni bir vaha kazandıran Başkan Vahap Seçer'e teşekkür ediyorum. Bu ödülü, tiyatromuzun yeniden yapılanmasında emeği geçen herkes adına alıyorum" dedi.

Törende ayrıca İBB Şehir Tiyatroları kurum olarak tiyatroya katkılarından dolayı Özel Ödül’e layık görülürken, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü Levent Üzümcü’ye, İsmet Küntay Onur Ödülü 26. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’a, Nadide Küntay Emek Ödülü Suna Keskin’e, Hayati Yazıcı Özel Ödülü Betül Arım’a, İsmet Küntay Özel Ödülü Metin Belgin’e verildi.

Yılın En Başarılı Oyun Yazarı Ödülü Vural Bingöl’e, Yılın En Başarılı Yapım Ödülü ‘Ben Nazım’ müzikaline, Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü Ebru Unurtan Urağ’a, Yılın En Başarılı Çocuk Oyunu Ödülü ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’ müzikaline verildi.

Editör: Haber Merkezi