ADIYAMAN KONTEYNER KENTİ, İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

KONTEYNER KENTLERİN ANAHTAR TESLİMLERİ YAPILAN AİLELER, YERLEŞMEYE BAŞLADI

ADIYAMAN KONTEYNER KENTTE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminin ardından, Adıyaman’da geniş kapsamlı mini bir kent inşa etti. Mersin Büyükşehir tarafından kurulumu tamamlanan Adıyaman Konteyner Kenti, ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. Konteyner kentlerin anahtar teslimleri yapılan aileler, yaşayacakları alanları inceledi. Depremzede vatandaşlar kısa süre içerisinde kişisel eşyalarını alıp konteyner kente yerleşmeye başladılar. Konteyner kentte sahra hastanesinden sosyal alanlara ve psikososyal destek noktasına kadar her şey yer alıyor.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (1)

Yaşanılan deprem felaketinin ardından Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde tüm imkanları ile depremzede vatandaşlar için seferber olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da geniş kapsamlı mini bir kent inşa etti. 670 konteynerden oluşan Konteyner Kent’e Adıyamanlı depremzedelere teslim etmeye başladı.

İçerisinde sahra hastanesinden kreşe, çocuk oyun alanlarından psikososyal destek alanına kadar yaşamsal birçok alanın bulunduğu konteyner kente gelen depremzedelere anahtarları Büyükşehir Belediyesi’nin güler yüzlü personelleri tarafından teslim edildi.

Altyapı ve üstyapı olarak eksiksiz bir donanıma sahip olan konteyner kente gelen depremzede yurttaşlardan verilen destekten ötürü tüm Mersin halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibine teşekkür etti. Konteyner kentlerin anahtar teslimleri yapılan aileler, yaşayacakları alanları inceledi. Depremzede vatandaşlar kısa süre içerisinde kişisel eşyalarını alıp konteyner kente yerleşmeye başladılar.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (3)

Konteyner kentte her şey düşünüldü

Her biri 21 metrekare olmak üzere 670 konteynerin yer aldığı konteyner kentte, başlıca temel ihtiyaçların karşılanabileceği yemekhane, duş ve tuvalet alanı yer alıyor. Kent, deprem bölgesinin sağlık alanında önemli ihtiyaçlarından biri olan hastane eksiğine de, kurulan sahra hastanesi ile cevap veriyor. 15 adet çamaşırhane, 3 adet basket sahası, 2 adet okuma salonu, 2 adet kreş, 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet mescit ve depo alanlarının yer aldığı konteyner kent, depremden sonra ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri olan atık sorununun yaşanmaması adına da 15 adet atık ayrıştırma alanına sahip. Vatandaşların zaman geçirebilmesi için yürüyüş yolu ve kamelya alanlarının da yer aldığı konteyner kentte; market, 40 araçlık açık otopark ve ATM alanı da bulunuyor.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (4)

Yorulmaz: “Büyükşehir Belediyesi olarak burada adeta mini bir kent kurduk”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Konteyner Kent Kamp Sorumlusu Kubilay Yorulmaz, şu an için 170 konteyneri teslim etmek üzere açtıklarından bahsederken, “Misafirlerimiz yavaş yavaş gelmeye başladı. Konteyner kentimizin içinde başta sahra hastanesi olmak üzere, gerekli birçok ünite yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak burada, altyapısından üstyapısına kadar adeta mini bir kent kurduk. Depremzedelerimizi de yavaş yavaş ağırlamaya başladık” dedi.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (8)

Ünler: “Sizi hiç unutmayacağız”

Yapımı tamamlanan konteyner kent için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten depremzede vatandaşlardan Eyüp Ünler, “Mersinliler kapılarını bize açtıktan sonra, burada bir evimiz oldu. Allah hepinizden razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi bize sıcak bir yer verdi. İyi ki varsınız. İnşallah daha güzel günlerimiz olacak, ama sizi hiç unutmayacağız. O kadar güzelsiniz ki. Bize destek verdiniz. Bizi ayağa kaldırdınız, bize yer gösterdiniz, bize şefkat ettiniz, Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bir daha bu ülkeye böyle bir acıyı vermesin” ifadelerine yer verdi.

Yasak: “Bir dost eli uzandığı zaman, yüreğimizdeki o acı diniyor”

Depremzede vatandaşlardan Hacı Mehmet Yasak da konteyner kentin çok güzel olduğundan söz ederek, “Elinize, kolunuza sağlık. Bundan daha iyisi can sağlığı. Herkesin emeklerine teşekkür ederiz. Dost eli bu dar günlerde belli olur. Tüm halkımız, tüm millet olarak herkese teşekkür ediyorum. Her şeye rağmen yaşamaya devam edeceğiz. Şu an eşimle çocuklarım Konya’da. Okulun tatil olmasını bekliyorum. Ondan sonra burada hayata devam edeceğiz. Bir dost eli uzandığı zaman, yüreğimizdeki o acı diniyor. Herkese canı gönülden çok teşekkür ederim” dedi.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (12)

Güven: “Bu desteğin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum”

Depremzede vatandaşlardan Eylem Taşkın Güven de, Adıyaman’ın böyle hizmetlere çok ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Çok bina yıkıldı, çok ev hasar gördü. Dolayısıyla geride kalan evlerin de çok güvenli olduğunu düşünmediğimiz için, konteyner kenti tercih ettik. Bize de çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Yardımlaşma duygusunun kendisinde hissettirdiği duyguları da paylaşan Güven, “O kaybettiğimiz duygularımız tekrar ortaya çıktı. Çok bölünmüş ve parçalandığımızı düşünüyordum, ama öyle olmadığımızı 6 Şubat bizlere bir kez daha gösterdi. Mersin’in ayrı bir yeri var. Verilen desteğin çok kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bu destekler sayesinde, insan olarak kıymetli olduğunuzu anlıyorsunuz. Bu süreçte en önemli şey de bu” ifadelerine yer verdi.

Celal Güven de Adıyaman’ın neredeyse yarısının yıkıldığından bahsederek, “Geri kalanı da ağır veya orta hasarlı. Halen deprem tehlikesi devam ettiği için, tercihimiz konteyner kent oldu. Bize bu imkanı sağlayan ve emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve diğer tüm belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederiz. Benim 2 tane küçük çocuğum var. Onların sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilmesi için, güvenli bir ortamda yaşayabilmesi için bu çok önemliydi. Bunu sağladılar. Bundan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

MERSİN’DEN ADIYAMAN’A UZANAN DOST ELİ (6)

Konteyner kente yerleşen depremzede ailelerden biri de Kaya ailesi. Anne Buket Kaya, “Çadırdaydık, sürekli dışarıdaydık 24 saat. Yağmur filan yağdı. Çocuklar çok zorlandı. Eşim küçük tüp getiriyordu, çadırın içinde yemek yapıyordum. Lavabo sıkıntımız vardı. Çok zor günler geçirdik” dedi. Konteyner kente yerleştiği için mutluluğunu gözyaşlarıyla ifade eden Kaya, “Burası çok güzel, çok sakin bir yer. Her şey tertemiz. Dışarıdan bin kat güzel” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi