TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ VATANDAŞLARA “41 KERE MAŞALLAH” DEDİRTTİ

BÜYÜKŞEHİR’LE ULAŞIM ARTIK ÇOK KOLAY

TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ’NE VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların 7’ncisi olan ‘Toplu Taşıma Yerleşkesi’ açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından gerçekleştirildi.

272 yeni otobüsün son partisi olan 41’inin de teslim alındığı açılışa çok sayıda vatandaş katıldı. Yenilenen otobüs filosunu ve tam donanımlı yerleşkeyi çok beğenen vatandaşlar, kendilerine güvenli, konforlu ve çevreci bir ulaşım imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne “41 kere maşallah” dedi.

MERSİN’İN YENİ TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ HİZMETE AÇILDI (1)

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların 7’ncisi olan ‘Toplu Taşıma Yerleşkesi’ açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından gerçekleştirildi.Törende; Mersinlilere hizmet verecek 272 yeni otobüsün son 41 adedi de teslim alındı.

Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförleri tam donanımlı yerleşkeden faydalanacak olmanın heyecanını yaşarken, vatandaşlar da kendilerine güvenli ve hızlı ulaşım sağlayan ‘Sarı Limon’ların sayısının artmasının mutluluğunu yaşadı. Toplu Taşıma Yerleşkesi vatandaşlardan tam not aldı.

Çevreci otobüslere çevreci yerleşke

Büyükşehir Belediyesi tarafından, MEŞOT yanında yer alan ve önceden vahşi depolama alanı olarak kullanılan arazi rehabilite edilip, yerine tam donanımlı, çevreci bir yerleşke inşa edildi. Toplam 67 bin 837 metrekare alan üzerinde 8 bin 416 metrekaresi kapalı, 47 bin metrekaresi açık alan olan Toplu Taşıma Yerleşkesi içerisinde; otobüslerin teknik bakımlarının yapılacağı Mekanik Atölye, otobüslerin hijyenini en üst seviyede tutacak Araç Yıkama, başta bakım onarım atölyesinden çıkan atık yağ ve bezleri, katı atıkların geçici toplandığı ve daha sonra meri mevzuat hükümlerine uygun olarak bertaraf edilmeye gönderildiği alan olan Sundurma Yapısı ve Pompa Odası yerleşkesinin girişinde bulunan kısımda hem otobüslerin giriş ve çıkışları hem de personel ve ziyaretçilerin kontrollü girişinin sağlandığı ve kayıt altına alındığı Güvenlik Binası ve 1183 metrekarelik alanı ile Ana Koordinasyon Merkezi bulunuyor.

MERSİN’İN YENİ TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ HİZMETE AÇILDI (5)

Ana Koordinasyon Merkezi ile başta Belediye Otobüslerinin sevk ve idaresini sağlamak, otobüslerin teknolojik yapısından elde edilen verilerin Ana Koordinasyon Merkezi’ne aktarılıp, elde edilen verilerin değerlendirilerek gerekli desteğin sağlanması amaçlanıyor. 48 LED ekranın bulunduğu Sistem Odası’nda 24 operatör görev alıyor. Burada hem Büyükşehir’e ait toplu taşıma hizmetleri hen de Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırlarında faaliyet göstermekte olan her türlü minibüs kooperatifleri, özel halk otobüsleri, servis ve taksi araçlarının da kontrolü, denetimi sevk ve idaresi sağlanıyor.

Türkiye'nin en modern otobüs yerleşkesi”

Başkan Seçer, göreve geldiklerinde Mersinlilere verdikleri ‘Modern, çevre dostu, konforlu, vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılayacak 272 otobüs’ sözünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Burada sadece son parti otobüs teslimatını almayacağız. Burada artık Türkiye'nin en modern otobüs yerleşkesinde Mersinlilere hizmet vereceğiz. Burada her şey var. Yok, yok; ama çevre dostu bir tesis, otobüslerimiz gibi. Adı da ‘Limon’du otobüslerimizin. Onlara layık bir ev hazırladık. Burada bakımları yapılacak, burada yıkanacak. ‘Çevre dostu’ dedik. Otobüsleri yıkadığımız suları arıtarak içme suyu kalitesinde tekrar kullanacağız” dedi.  

Otobüslerin önemli bir özelliği daha olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, özellikle öğrenciler için bütçe dostu olduğuna değinerek, “ ‘2024’e kadar otobüs ücretlerinizde değişiklik yapmayacağız. 1 liraya, Türkiye'de öğrencinin en ucuza taşındığı toplu taşıma araçlarına bineceksiniz’. Sözümüzü yerine getirdik. Onun onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu tesisin ve 272 otobüsün güncel değerlemesini yaptığımız zaman buraya harcadığımız para 1 milyar 144 milyon 48 bin TL. Mersinlilere, onların kaynaklarından, helal emeklerinden, vergilerinden aktardıkları paralardan harcadığımız bu hizmet helali hoş olsun” diye konuştu.

MERSİN’İN YENİ TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ HİZMETE AÇILDI (7)

 “Halkımız için güzel bir hizmet”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs kaptanı olarak görev yapan Gözde Güngör, yerleşkeyi değerlendirerek, “Mutluyuz, gurur duyuyoruz. Özellikle Mersinimize böyle bir hizmet verilmesi bizi onure etti. İşimizi de severek yapıyoruz. Hem kaptanlar için hem de halkımız için güzel bir hizmet. Yeniliklere de açığız Mersin olarak. Çok memnunuz, verdiğimiz hizmetten de gurur duyuyoruz” dedi.

“Araçlarımızı çok seviyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan İlkay Demir, “Çok mutluyuz. Araçlarımızı çok seviyoruz. Mutluyuz, yeni araçlar, yeni bir dönem” diye konuştu.

“Daha güvenli sürüş sağlayabiliyoruz”

Yerleşkeyi değerlendiren Aykut Aslan Aslan, “Diğer grup amirliklerimize göre çok iyi ve geniş bir alanda; yıkama alanı, personel alanı olsun çok büyük bir yerleşke. Yıkama alanı, bakım atölyesi, çalışanlar için dinlenme alanı çok güzel olmuş. Tamamı yenilenmiş bir filo, güzel araçlar, hepsi doğalgazlı, çevreci araçlarımız. 272 adet tamamlanıyor. Bizim için de güzel bir avantaj. Daha güvenli daha konforlu sürüş sağlayabiliyoruz. Fazla araç olması hem vatandaş için hem bizim için gayet güzel” ifadelerine yer verdi.

“Yerleşke sayesinde işlerimiz kolaylaşacak”

Şoför Bülent Karataş da, yeni otobüsleri halkın hizmetine sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Yeni otobüslerimizi de halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yerleşke sayesinde zamandan kazanmış olacağız, işlerimiz daha da kolaylaşmış olacak. Büyük bir faydası var bize. Topluma daha iyi hizmet sunmak, daha sağlıklı, daha güzel ulaşım sağlayabilmek için yeni araçlara ihtiyacımız vardı. Bu aşamada güzel bir açılış oldu” diye konuştu.

Vatandaşlar yerleşkeyi çok beğendi

Açılışa gelerek yerleşkeyi yerinde gören vatandaşlar da yenilenen araç filosunu ve donanımlı otobüs yerleşkesini çok beğendi.

Vatandaşlardan Kazım Aydın, “Çok sevindim, ne mutlu ki böyle bir açılışımız var. Çok güzel burası. Allah daha iyilerini nasip etsin inşallah. Belediye Başkanımız candan çalışıyor, daha iyilerini de göreceğiz inşallah” dedi. Ali Ekber Doğan da, “Burası çok güzel, çok beğendim. Hayırlı uğurlu olsun, yeni otobüslerimiz de gelmiş. Gerçekten Büyükşehir büyük bir hizmet veriyor. Bu hizmetlerden de çok memnunuz. Vatandaşlarımız bunlardan çok faydalanacak” diye konuştu.

“Büyük bir başarı”

Anamur’da yaşadığını ve yerleşkeyi çok beğendiğini söyleyen Nadire Alarslan, “Gurur duyuyoruz Vahap Seçer Başkanımla, iyi ki var. Bizim için bir Avrupa şehri oluşturdu, çok güzel imkanlar sundu. 272 tane otobüs servise giriyor, büyük bir başarı, tebrik ediyorum. Yerleşke çok güzel, otobüsleri de gördüm. Başkanımız sayesinde Anamur’da da çok güzel değişiklikler oldu, asfaltlarımız muhteşem oldu, çok güzel yol yaptılar. Kadın şoförlerimiz çok güzel, Anamur’da da var, çok gurur duyuyoruz onlarla” ifadelerini kullandı.

“Hizmetlerden çok memnunuz”

Abuzer Yalçın ise “Burası çok iyi, başkanımıza teşekkür ediyoruz, yeni otobüslerimizi de almış. Çalışmalarından da memnunuz. 41 kere Maşallah. Vahap Seçer’e de, Genel Başkan’a da, CHP belediyelerine de 41 kere Maşallah diyorum” dedi. Senem Sonsuz ise, “Çok güzel burası. Yeni araçlar gelmiş onları da gördüm. Gerçekten Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerden de çok memnunuz. 41 kere maşallah” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi