TÜRKİYE ‘SU STRESİ’ ALTINDAKİ BÖLGELER ARASINDA…

MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Mersin İl Su Kurulu 1. Toplantısı’na katıldı. Toplantıda sunum yapan MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Dr. Emel Deniz Avcı, Türkiye'nin su stresi altındaki bölgeler arasında olduğunu belirtti. Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği Akdeniz iklim kuşağında bulunan Türkiye'nin, su kaynaklarının azalma riski altında olduğuna dikkat çekti.

Meski̇, Kuraklik Ve Su Kitliği Tehli̇kesi̇’ne Karşi Önlem Aliyor (2)

Su Kaynaklarının Verimli ve Sürdürülebilir Kullanımına Yönelik Politika ve Eylemler

Kuraklık ve iklim değişikliği riskine karşı proaktif yaklaşım ilkesiyle hareket etmenin önemine vurgu yapan Avcı, su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanımı için politika ve eylemlerin hayata geçirilmesinin gerekliliğine işaret etti.

MESKİ’nin Sunumu ve Çalışmaları

Mersin İl Su Kurulu 1. Toplantısı'nda MESKİ'nin sorumluluk alanında olan içme-kullanma suyu havzası koruma planlarının uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesislerinin durumu, şebeke kayıpları ve çevresel altyapı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Avcı ayrıca, yeraltı ve yer üstü su kaynaklarının korunması, daha fazla temiz suya erişim için yeni yapılacak veya kapasitesi artırılacak olan atık su arıtma tesisleri ile ilgili bilgileri de paylaştı.

Meski̇, Kuraklik Ve Su Kitliği Tehli̇kesi̇’ne Karşi Önlem Aliyor (1)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımı için çalışmalarına devam ediyor.

#MESKİ

#Mersin

#SuKaynakları

#Kuraklık

#SuKıtlığı

#SuStresi

#İklimDeğişikliği

#Sürdürülebilirlik

#ArıtmaTesisleri

#İçmeSuyu

#ÇevreselAltyapı

#ÇEKÜLVakfı

#HayvanHakları

Dr. İyigün Gedik, EN KİRLİ DENİZ, EN TEMİZ HAVUZDAN İYİ Mİ? Dr. İyigün Gedik, EN KİRLİ DENİZ, EN TEMİZ HAVUZDAN İYİ Mİ?

#Çiftçi

#TarımveGıdaGüvenliği

Editör: Haber Merkezi