İnsanlar; spordan uzak yaşam ve fast food ağırlıklı beslenme yüzünden hızlı bir şekilde kilo alırlar. 2023 yılında olduğumuz şu günlerde obezite gibi bir sorun ile karşılaşan insanların sayısının arttığını söyleyebiliriz. Kilo vermek isteyenlerin önünde farklı seçenekler vardır. Her şeyden önce, diyet ve egzersiz ile kilo verilmeye çalışılmalıdır. Ancak, herkes bu şekilde kilo veremez. Bir başka deyişle, insanlar; bir operasyona ihtiyaç duyabilirler.

Mide balonu; adından da tahmin edilebileceği üzere mideye yerleştirilen bir balondur. Sıvı veya hava ile 400-700 cc hacme şişirilir. Endoskopik olarak uygulanır. Geçici bir kilo verme yöntemi olarak tanımlanabilir. Mide balonu kimler için uygundur sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu noktada, diyet ve egzersiz ile kilo veremeyenler, ameliyat olmak istemeyenler, ameliyat riski yüksek olanlar; mide balonu seçeneğinden yararlanabilirler. Mide balonu fiyatları; zannedildiği gibi yüksek değildir.

Mide Balonu Ne İşe Yarar?

Mide balonu; kişinin yaşamı boyunca midesinde kalmaz. Altı ay ila bir yıl midede kaldıktan sonra çıkarılması şarttır. Bunun yanı sıra, mide ülseri, mide fıtığı ve gebelik gibi durumlarda genellikle uygulanmaz. Mide balonu; zararsızdır. Ancak, nadiren de olsa mide bulantısı, ülser, ağrı, mide delinmesi, bağırsak tıkanıklığı gibi komplikasyonlara rastlanabilir.

Mide balonu ne işe yarar diye düşünenlerin sayısı bir hayli fazla! Bu noktada, mide balonunun bir tedavi olmadığının altını çizmek gerekir. İnsanlar; mide balonunun ardından daha az yemek yemeye başlarlar. Porsiyonları azalır. Kendilerini daha az iştahlı hissederler. Daha az yedikleri halde daha uzun süre tok kalırlar. Birçok kişi; öğünler arasını boş geçirmediği için kilo alır. Mide balonu; kişinin ara öğün ihtiyacı hissetmemesini sağlar. Bir başka deyişle, insanlar; mide balonu sayesinde daha az yiyerek kilo verirler. Son derece sağlıklı bir kilo verme yöntemidir.

Mide Balonu Fiyatları 2023

Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen insanlar; mide balonu fiyatları hakkında araştırma yapıyorlar. Bu noktada, mide balonu fiyatlarını belirleyen birden çok faktörün olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa balonun türü, markası ve vücutta ne kadar kalacağı; fiyatlara etki eden faktörler arasındadır.

Mide balonu fiyatları; döviz kurundan etkilenir. İthal bir ürün olmasından mütevellit fiyatların sürekli olarak artması söz konusudur. Bunun yanı sıra, işlemin hangi hastanede gerçekleştirildiği de önem taşır. Sağlık Bakanlığı; 2013 yılında obezite ile mücadele kapsamında birçok kişiye ücretsiz mide balonu takmıştır.

Mide Balonu Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hasta; mide balonunun ardından doktorunun vermiş olduğu tavsiyelere uyarak beslenmelidir. Protein bakımından zengin bir beslenme listesi oluşturulmalıdır. Ayrıca, öğünler arası süre çok uzun olmamalıdır. Buna ek olarak, şeker, karbonat ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Tuzlu ve bol baharatlı besinler tüketilmemelidir. Alkol tüketiminden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Ayrıca, günde en az 1-1.5 litre su tüketilmelidir.

Editör: Haber Merkezi