ADD Tarafından, “Baronlar ve Yolsuzluk Sarmalında Türkiye” Paneli Gerçekleştirildi

WhatsApp Image 2023-01-08 at 07.52.25

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesinin organize ettiği , “Baronlar ve Yolsuzluk Sarmalında Türkiye” Paneli Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapıldı.

WhatsApp Image 2023-01-08 at 07.51.41

Timur Soykan ve Murat Ağırel’in konuşmacı olduğu panelin açılış konuşmasını ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan yaptı.

Çok sayıda yurttaşın da katıldığı panele CHP Adana Milletvekilleri ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı.

Panel’in ilk konuşmacısı Murat Ağırel’di.

Ağırel, sözlerine Adana’nın Ceyhan ilçesinden olduğunu ve böylesi bir panel için Adana’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

“AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar ülkeyi yöneten 57 hükümetin sadece 779 milyar dolar harcamasına karşın, devasa limanlar, havaalanları, barajlar, kara ve demiryolları, fabrikalar inşa ettiğini kaydeden Ağırel, şöyle devam etti:

“Yani, AKP öncesi hükümetler yılda ortalama 9,9 milyar dolar harcarken, AKP, yıllık 254 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Keban, Karakaya, Atatürk barajları, Sümerbanklar, PETKİM’ler, TÜPRAŞ’lar, Etibanklar, şeker, çimento ve kağıt fabrikaları, onlarca maden işletmesi, sayılamayacak kadar çok hizmet kurumunu 79 yıllık hükümetler sadece 779 milyar dolara kurarken, AKP 20 yılda sadece övüne övüne bitiremedikleri yol, köprü, havalimanı ve şehir hastaneleri yaptılar. Yaptıkları her şey ülkeyi yeni bir borç batağına soktu” dedi.

Timur Soykan ise konuşmasında Türkiye’nin gündemini sarsan 6 yaşında istismara uğrayan ve evlendirilen kız çocuğu ile Sinan Ateş’in katledilmesi konularına dikkat çekti.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına değinen Soykan sözlerine şu şekilde devam etti;

“İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

"Kadir İstekli diyor ki; bu bir oyun, sen benim karımsın ben senin kocanım"

Çocuğun 1998 yılında dünyaya geldiğini aktaran Soykan, babası Gümüşel'in tarikatın liderlerinden olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

"Yusuf Ziya Gümüşel ve ailesinin oturduğu dairenin karşısında 29 yaşındaki tarikat mensubu Kadir İstekli oturuyor. Çocuk 6 yaşına geldiğinde ona bir gelinlik giydirip 29 yaşındaki adamla imam nikahı kıyıyorlar. Kadir İstekli o çocuğu alıp fotoğraf stüdyosuna götürüyorlar. Babası Kadir İstekli'nin yanına gönderiyor. Bunların hepsi iddianamede var. Çocuk yıllar sonra şikayetçi olacak biz onları anlatıyoruz.

Çocuk anlatıyor bir gün sonra beni Kadir'in evine gönderdiler orada istismara uğradım. Ve Kadir İstekli diyor ki; bu bir oyun, sen benim karımsın ben senin kocanım."

Soykan, Sinan Ateş’in katledilmesine yönelik konuşmasında bir çok karanlık ilişkinin olduğuna dikkat çekti.

Timur Soykan şu soruları da sordu; “Sinan Ateş’i vurdurtan Doğukan Çep, uyuşturucu da satan bir çetenin üyesiydi. Hasan Ferit Gedik adlı gencin ölümü de dahil 62 yıl ceza aldı. Beş yıldır firari. Gürcistan’a kaçtı sanılırken İstanbul’da yeraltındaydı. Çep’e ‘Sinan Ateş’ ihalesini kim verdi?”

Panel konuklara çiçek verilmesinin ardından sona erdi.

Fl4lOH1XoAEBvYQ

Editör: Haber Merkezi