Koyun-keçi canlı ağırlık fiyatını açıklayan Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, kurbanlık alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu

“Kurbanlık alırken dikkat edin!”

 “Kurbanlıkları, birliğimize kayıtlı, güvenilir üreticilerden alın!”

 MURAT ŞEN (1)

** Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Kurbanlık koyun-keçi canlı ağırlık fiyatını da açıklayan Başkan Şen, bu yıl kurbanlık koyun ve keçi canlı ağırlık kilogram fiyatının 130 lira olarak belirlendiğini söyledi. Başkan Şen, vatandaşların sağlıklı, semiz, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetimi yapılmış, kulakları küpeli erkek hayvanları tercih etmesinin önemini anlattı.

ADANA - Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Kurbanlık koyun-keçi canlı ağırlık fiyatını da açıklayan Başkan Şen, bu yıl kurbanlık koyun ve keçi canlı ağırlık kilogram fiyatının 130 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Kurbanlıkların birlik üyeleri ve bilindik üreticilerden alınmasını öneren Başkan Murat Şen, kurban kesecek vatandaşların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetimi yapılan küpeli hayvanları tercih etmesini, sağlıklı hayvan kurban edilmesi gerektiğini söyledi. Kurbanlık pazarlarında kalabalık oluşmadan alışverişin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Şen, hijyen kurallarına uyulmasını da önerdi.
YAŞLI VE DİŞİ HAYVANA DİKKAT!
Sağlıklı, semiz kurbanlıkların alınması çağrısında bulunan Başkan Murat Şen, kurbanlık alacak vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Murat Şen, "Maalesef istemesek de bazı satıcılar hastalıklı, yaşlı ve dişi hayvanları kurban olarak vatandaşa satmaya çalışabiliyor” dedi.

Vatandaşların sağlıklı, kulakları küpeli erkek hayvanları tercih etmesinin önemini anlatan Başkan Murat Şen, şunları söyledi:

“Kurbanlık satın alırken hayvanın gözünden yaş gelmemesine dikkat edin. Hayvanın burnunun akmadığına emin olun. Tüyleri kırkılmış hayvanların sağlıklı olup olmadığı daha çabuk anlaşılır. Bu nedenle tüyleri kırkılmış hayvanları tercih edin. Yerli yetiştiricilerin desteklenmesi için vatandaşların kendi bölgelerindeki yerli, tanıdıkları üreticiden ve Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği logolu satış yerlerinden alışveriş yapmaları önemlidir.”
FİYATI 130 LİRA…

2023 yılı Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, bu yıl kurbanlık koyun ve keçi canlı ağırlık kilogram fiyatının 130 lira olarak belirlendiğini söyledi. Adanalı hemşehrilerinin ve tüm Türkiye’nin yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Murat Şen, tüm vatandaşların ibadetlerinin kabul olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi