CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İBB davası kapsamında gündeme gelen insan hakları iddialarına sert tepki gösterdi.

Şevkin, davada ilk kez hâkim karşısına çıkan Fatoş Pınar Türker, Elif Güven ve İpek Elif Atayman’ın yaşadıklarına dikkat çekerek, “Üç kadın; çıplak arama, taciz, evlatlarıyla tehdit ve baskılara maruz bırakılarak insan onuruna aykırı bir muameleyle karşı karşıya kalmıştır” dedi.

“Adalet kurumları işkence için kurulmadı”
Adaletin temel amacının hak ve hukuk dağıtmak olduğunu vurgulayan Şevkin, “Bu kurumlar insanların kişisel hakları ve aile bağları üzerinden tehdit edilmesi, işkence görmesi için kurulmamıştır. Bu tablo utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

“Hesap sorulmalıdır”
İnsan onurunu zedeleyen uygulamaların kabul edilemeyeceğini belirten Şevkin, “Bu uygulamaları yapanlar ve buna göz yumanlar derhâl hesap vermelidir. Adalet bir gün herkese lazımdır” diye konuştu.

Anayasa’nın 17. maddesine de atıfta bulunan Şevkin, “Kimsenin vücut dokunulmazlığına ve insan onuruna aykırı muamele yapılamaz” hatırlatmasında bulundu.

DEM Partili Ali Bozan Tarsus’taki Su Kanallarını İnceledi: “Bu İhmal Ölüme Davetiye Çıkarıyor”
DEM Partili Ali Bozan Tarsus’taki Su Kanallarını İnceledi: “Bu İhmal Ölüme Davetiye Çıkarıyor”
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi