Medya ve kaynakların Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Myanmar'ın Çin sınırı yakınındaki bir mülteci kampını vuran topçu saldırısında, askeri yönetimin geri dönmesinden bu yana sivillere yönelik en ölümcül saldırılardan birinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 30 kişi öldü.

Kaynaklar, bombardımanın Pazartesi günü gece yarısına yakın bir zamanda Kachin Eyaletinde gerçekleştiğini, topçu birliklerinin Kachin Bağımsızlık Ordusu (KIA) tarafından yönetilen sınır kasabası Laiza'daki üssün yaklaşık 5 km (3 mil) uzağında kampı vurduğunda gerçekleştiğini söyledi. Yıllardır Myanmar ordusuyla çatışma halindeydi.

Ekran görüntüsü 2023-10-10 093307

Kachin medyası 30 kişinin öldüğünü bildirdi ve topçu saldırısından orduyu sorumlu tuttu. Reuters ölü sayısını bağımsız olarak doğrulayamadı ve cunta ile KIA'nın sözcülerine yorum için hemen ulaşılamadı.

Myanmar, 2021 darbesinin ardından birçok bölgede acımasız bir çatışmanın ortasında kaldı; etnik azınlık orduları ve bir direniş hareketi, güvenlik güçlerinin şiddetli baskısının ardından askeri yönetimi baltalamak için savaşıyor.

Editör: Haber Merkezi