2018 yılından beri İdil ve Cizre’de doğalgaz altyapı çalışmaları başta olmak üzere elektrik ve internet çalışması adı altında ana arter caddeler ve sokaklar kazılmaktadır. Şırnak Bu çalışmaları gerçekleştiren şirketler, kazdıkları yollar için bu yolların onarım bedelini kayyımlar tarafından yönetilen belediyelere peşin olarak ödediklerini belirtmektedirler. Ancak bu yolların onarımı yapılmamakta ve halkın can ve mal güvenliği tehlikeye atılmaktadır. Şırnak halkının bu mağduriyetinin giderilmesi için konuyu meclis gündemine taşıdı.

Nevroz UYSAL ASLAN (2)

Nevroz UYSAL ASLAN Konuyla ilgili vermiş olduğu soru önrgesinde şu ifadelere yer verdi.

2018 yılından beri Şırnak Merkez ve ilçelerinde doğalgaz altyapı çalışmaları başta olmak üzere elektrik ve internet çalışması adı altında ana arter caddeler ve sokaklar kazılmaktadır. Bu işlemler sırasında açılan çukurlar, vatandaşların can güvenliğini hiçe sayarak uzun bir süre açık bir şekilde bırakılmaktadır. Bu kazı alanlarına hiçbir uyarı levhasının konulmaması, çukur etraflarının çevrelenmemesi, gece vakti yüksek risklere karşı ışıklandırmanın yapılmaması halkın can güvenliğini tehlikeye atmakta ve kazalara davetiye çıkarmaktadır. Ayrıca bu altyapı çalışmaları sonrası eski haline getirilmeyen alanlara yağmur suyu dolmakta ve kaldırımlar çamur içinde kalmaktadır. Güneşli günlerde ise kenti toz kaplamaktadır.

Oysaki Şırnak ve ilçelerinde bu çalışmaları gerçekleştiren doğalgaz ve elektrik şirketleri, kazdıkları yollar için bu yolların onarım bedelini AKP’nin yönettiği Şırnak Merkez ve kayyımlar tarafından yönetilen İdil ve Cizre belediyelere peşin olarak ödediklerini belirtmektedirler.

 

 WhatsApp Image 2023-12-15 at 09.54.19 (1)

 

 

 

CHP'li Asu Kaya'dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret CHP'li Asu Kaya'dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret

Bu bağlamda:

1.      İddia edildiği gibi doğalgaz ve elektrik şirketleri, kazdıkları yollar için bu yolların onarım bedelini belediyelere peşin ödemekte midir?

2.      Onarım için bedeli Cizre Kayyımına peşin ödendiği belirtilen kazılı yollar yaklaşık 7 aydır neden onarılmamıştır?

3.      Özellikle Yafes Köprüsü civarındaki kaldırımlar, Mem û Zîn Bulvarı, Cizîr-Şirnex yolu, Cizîr-Hezex yolu ile Nusaybin Caddesi gibi anayol ve sokakların onarım çalışması ne zaman başlatılacaktır?

4.      İdil ilçesinde Alanya caddesi olmak üzere ara sokakların çoğunda devam eden elektrik çalışmasının tahmini bitiş tarihi nedir? Elektrik altyapı çalışması devam ederken alınmayan önlemlerin yarattığı risklere karşı bir girişiminiz olacak mı?

5.      Kazı çalışması yapılıp onarılmamış bu yolların çoğu özellikle çocuklar ve genç öğrencilerin can güvenliklerini tehlikeye atmaktadır. Olası bir can kaybında sorumlu kim/kimler olacaktır?

6.      Kazı çalışması yapıldıktan sonra onarılmayan alanlarda neden güvenlik önlemleri alınmamaktadır?

7.      Kayyım belediyelerine onarım bedeli için peşin ödendiği belirtilen paralar nerelere harcanmıştır?

8.      Yılardır Sayıştay’ın denetlemediği Kayyım belediyelerini bakanlığınız müfettişleri en son ne zaman denetlemiştir?

9.      Bu iddialar üzerine kayyım belediyelerden bilgi almak yerine bu belediyeleri denetlemeyi düşünüyor musunuz?

WhatsApp Image 2023-12-15 at 09.54.20

WhatsApp Image 2023-12-15 at 09.54.17

Editör: Haber Merkezi